I brist på något bättre

Nattpromenader är bra för mig. Som en uppfriskande dusch ger dem mig nya perspektiv och många av mina "problem" har lösts under dessa stunder. Igårnatt, på min promenad hem från bussen slog det mig - min one-itis, jag har den bara i brist på något bättre.. Sjukt va? Att man låser sig vid något bara för att det ska så vara. Oftast är alkohol inblandat, är det verkligen så illa att man ska behöva dricka? Verkligen inte! Men ändå börjar jag sakta att undra..

Okej, let's take it from the beginning. Jag blev bränd, rejält bränd i somras. Inte den där "min sommarförälskelse svek mig med en annan" utan på ett djupare plan. Psykisk misshandel funkar på många olika sätt - vissa mer effektivare än andra. Någonsin analyserats sönder av en annan? Att någon du litade på fullt ut började att förklara för dig varför du gjorde saker och ting och att du trodde den. Jag blev nerplockad i småbitar av någon som sade sig bry sig om mitt bästa. Utifrån detta har jag byggt upp mig själv till en bättre version av mig själv, men ändå finns det svagheter och vissa saker som inte går att ändra över en natt. Efter min sk "uppbyggnad" träffade jag min one-itis, någon som faktiskt inte var det jag sökte men det klickade ändå. Detta var någon man kunde ta hem och faktiskt presentera för sina föräldrar, min mamma pratar fortfarande om honom sen jag nämnde honom någon gång i början (sist hon tog upp honom var idag!). Jag är inte intresserad av svärmorsdrömmen, den är inte något som lockar i nuläget. Anyhow, riktigt bra i början - inga invändningar alls. Men det sinar som alltid och jag vet att det inte är något som passar mig längre, men ändå bestämmer man sig för att hålla fast i det som är någorlunda bekant. För om man släpper det man redan har, tänk om man inte hittar något annat?

Detta är ingen bra inställning för någon som håller på med game, men alla har sina svackor. Just nu tar min sin form. Desto fortare jag når botten, desto fortare kan jag ta mig upp igen.

X-mas 2007

Another Christmas has passed and the new year awaits. Gosh, tiden har gått så fort och jag vet inte riktigt vad jag egentligen åstadkommit under året. Sitter och sorterar alla bilder på min data (lagt in dem på den externa hårddisken som jag fick av mamma och Magnus i julklapp - tusen tusen tusen tack!) och plötsligt så minns man alla de småsaker som man glömt bort. Blir inget långt utdrag om året som varit, orkar jag inte skriva just nu utan det kommer säkert fram iallafall genom något nostalgiinlägg senare. Nu fokuserar vi på det senaste dagarna och de kommande. Firade som sagt jul med familjen, lille julafton hos farmor med endast fika (inga julkopplingar alls) och julklappsbyte, julafton hos mamma utan traditionellt julbord (byttes ut mot kalkon för några år sedan) men dock en massa julgodis. Öppnade klapparna och var många nya prylar rikare - glas i massor till min Kosta Boda-samling, parfymer, presentkort, böcker, en volume master, biljett till nötknäpparen, mm. Juldagen startades med att åka hem till pappsen och fira hans 46-årsdag (stackarn fyller år dagen efter julafton och jag får alltid lika dåligt samvete över att inte kunna ge honom mer än vad jag redan gör). För tillfället ligger han hemma med ryggskott så något större släktfirande blev det inte, utan fika med mig, hans sambo Tina, syster och hennes sambo Peter (som för övrigt har samma namn som pappsen). På kvällen vankades det utgång, BARcelona och Slagt - efter att jag lyckats få oss avvisade från Gökboet pga min ålder (nazivakt!). Hela kvällen var sedan perfekt, mitt state var så högt att taket inte räckte till, k-closes till höger och vänster - varav två var killar jag varit intresserad av, men aldrig gett mig själv tillfälle att prata med - (mkt lättare när man är tjej, jag vet), ingenting gick det minsta fel. Nu förstår jag känslan av när flera av ens targets är hos en samtidigt och de utgör en tyst kamp sinsemellan. Igår, annandag jul alltså, var en slappedag. Tog en tur i stan med Carro, lunchade på Coffehouse by George och tog sedan bussen hem till min mamma. Blev lite msn, singstar och youtube innan hennes toffel Kress ;) kom och hämtade henne. Film natten lång och sedan en ny dag som mestadels bestått av att rensa datorn och planera morgondagens tjejkväll =) Ska få träffa Eva xD Läääängtar!!!  Och så har skolkatalogen kommit ^^  Till helgen blir det säkerligen utgång även om plånboken mått bäst av att vila lite nu till nyår. Fortfarande har inget spikats eftersom jag inte vill lämna lilla söta Lolli ensam! Utgång i Köpenhamn lockar extremt mycket får jag säga. Ut och handla nya kläder till på lördag? =) Ny outfit är ett måste! Dock hatar jag mellandagsrean med alla människor som trycks ihop som boskap. Klarar max en halvtimma sen går humöret igång.

Kinda pivotmania

Take time to realize,
That your warmth is.
Crashing down on in.
Take time to realize,
That I am on your side
Didn't I, Didn't I tell you.

But I can't spell it out for you,
No it's never gonna be that simple
No I cant spell it out for you

Skolavslutnings-/utgångsfin

God Jul! =D Lov och allt har nu äntligen börjat =)  Firades med utgång i fredes. Fem tjejer som agerade pivots till Skånegrabbarna, hääärligt värre. B&B, Slagt, ja hela stan var osäker när vi tog oss fram på gatorna. Träffade en massa folk från åren innan Esarp, extremt kul! Alla körde ett riktigt bra game och utvecklingen var ett faktum. 2 k-closes och en flake (typ). Lämnade Slagt när klockan var runt halv fem. Bussen hem gick 06.01, tacka gud för Stippes och sällskap! Skoskav efter nattens dansande var oundvikligt.. Sängen var väldigt skön och jag sov mellan 07 och 13.                                         This is life

Tack töser för att ni ställde upp och gjorde detta möjligt

Igår märkte jag innebörden av att ha ett beroende av att gå ut - satt som på nålar när kvällen närmade sig. Efter många vändor med telefonsamtal, msn-konversationer och sms så var jag på väg upp i stan för ännu en kväll i Malmölivet. Eddie stackarn tvingades att klä sig "superfredligt" och inga nitar kunde ses denna kväll. Uppstart på B&B men efter varsitt glas så drog vi vidare till Möllan och Mascot. Nytt beställdes in och där satt vi fram tills stängning. Turturduvor? =P Yeah right ;) Haha.. Drog hem till Eddie för att softa lite innan jag skulle ta igen fredagens flake, glömde dock kvar mina kontanter i hans lägenhet så fick flörta till mig busspengar från några på busshållsplatsen.   "Här har du eftersom du är så himla söt."   Ibland funkar verkligen oskyldigheten för mig. Launchade nya idéer - success, f-close, hemma idag lagom till att hinna göra mig iordning för julfirandet hos farmor (vilket bestod av fika, julklappsbyte och vuxenlek i form av softairguns och radiostyrda stridsvagnar). Jesper tittade även in och vi fick lite qualitytime. Nu hägrar morgondagen, få öppna alla paketen och även se om min utmaning lyckats.. 5000 kr rikare? Hoppas, hoppas, hoppas!

If you just realize what I just realized,
Then we'd be perfect for each other
and will never find another
Just realized what I just realized
we'd never have to wonder if
we missed out on each other now.

Super girl

You can tell by the way she walks that she's my girl
You can tell by the way she talks she rules the world
You can see in her eyes that no one is her Chi
She's my girl my Super girl

Måste bara skicka en liten hälsning till min Drottning som så sött skrev ner hela game-ordlistan i ett block för att inte glömma bort uttrycken.

En dag kvar av skolan, sen avslutning =) Slagt med töserna, och sen passa huset när "de vuxna" är borta. Och fira jul såklart! Lille julafton hos pappa, en massa hårda paket hoppas jag på ^^ Eller jättetunna =P

Noll blogginspiration idag
A-Z, 8 down and 17 to go..

And then she'd say it's OK I got lost on the way
But I'm a Super girl and Super girls don't cry
And then she'd say its all right I got home late last night
But I'm a Super girl and Super girls just fly

And then she'd say that nothing can go wrong
When you're in love what can go wrong
And then she'd laugh the nighttime into the day
Pushing her fears further along

Luktar den här näsduken kloroform?

Först och främst vill jag berömma mig själv som övergått från det spywaretäta Internet Explorer till Firefox ^^

Ny vecka igen och siktar på att denna ska bli minst lika bra som den gångna, spelmässigt iaf (två f-closes och sju #-closes, dock även en TFO tyvärr). Sista veckan i skolan vilket betyder fem inlämningsarbeten, varav två ska in ikväll - fy på mig som sitter här och skriver istället! Sen JULLOV! Avslutning på fredag, firas med Slagt. Eva kommer oxå hem på freda kväll =) Har saknat henne enormt faktiskt. HG har inte varit detsamma utan henne. Så en tjejkväll med tunnbad och det heliga "vad som sägs i tunnan, stannar i tunnan" väntar. ^^ Vad mer är nytt? Jo, jag får låna grannens hus till nyår plus att jag fixat fylletaxi. Nu ska vi bara bestämma om festen ska hållas där eller inte. Pappas lägenhet är som sagt utesluten sen förra nyårets ödeläggning av hans vardagsrum. Kort och koncist inlägg, bättre än ingenting alls.

Snart, snart kommer kanske julkänslan

Jonnie var en ängel helt klädd i svart
Han ville va ute vareviga natt
Han visste var dom bodde, å var dom höll till
han kände räven Oskar, å Buffalo Bill
Jonnie va.. gör du?
Han va.. en ängel, en sån ängel

__________________________________________

Spelet är just bara ett spel, men vad händer när det övertar ens liv? Vad händer när man upptäcker att ens handlingar inte längre baseras på känslor och förnuft, utan istället olika nivåer i spelet som man kan uppnå? Maskinen har snart helt tagit över och jag ser mig själv förvandlas till en robot. Jag njuter i stunden, det gör jag, men efteråt finns inget som bekräftar vad som hänt. Samlar troféer som stoppas undan och glöms bort. Hur stor är förlusten av en sorglig människa? Någon som låter sig dras ner av sin omgivning om och om igen. Vänner, familj, omvärlden - hur ska man kunna vara perfekt för alla dem utan att göra någon besviken? En sorglig människa som fastnat för en bekant främling och inte kan ta sig loss. Vad missade jag på vägen?

Varför håller jag på att falla för den ende som inte kommer fånga mig?

Jag har min värld, min fantasi och dröm om hur allt ska vara och bli. Oftast överrensstämmer den inte med verkligheten och jag upptäcker efterhand hur min värld krymper för att snart försvinna helt. Vi gömmer oss alla bakom maskar med påklistrade leenden, ingen är felfri och ingen saknar oro och rädsla inför framtiden. Framtiden är inte så långt bort som man tror, den är senare ikväll, imorgon, om en sekund. Var kommer jag att vara då? Kommer jag att vara säker? Ha tak över mitt huvud, mat för dagen och en säng att sova i? Jag lever i en lyx som inte alla får ta del av, och ibland skäms jag för det. Jag skäms över att kunna handla det jag vill, ha ett intresse som kostar tusentals kronor om året, att få pengar av mina föräldrar som jag inte förtjänat, att ha den lyx som så många saknar. Jag försöker att dela med mig, men kan inte göra det i den mängd som jag önskar. Det jag egentligen vill kunna erbjuda, kan jag inte, jag kan inte ge andra den tryggheten jag har och som de saknar. Jag önskar att jag kunde, men det går inte.

Fly me to the moon and let me play among the stars

Fill my life with song
And let me sing forevermore


Mmm, känslan av att känna sig oövervinnlig. Framkallas på olika sätt hos alla människor, och hos mig är det genom sång. Ta det ljupa andetaget och sedan släppa ut all kraft i form av ord och melodi. One way ticket to heaven. Älskar dessa stunder då jag kan hänge mig åt musiken och njuta av dess effekt. Ge mig en mick, ge mig en scen och jag ska ta mig själv till höjder jag aldrig förr vågat. Känna den lilla knuten av nervositet i bröstet innan man börjar sjunga och sedan hur den utvecklas till ett par vingar som tar mig varthän jag önskar. Pulsen som gör sig känd och fingrarna som trummar mot det kalla mickstativet. Strålkastaren som bländar för en sekund och publiken som väntar med andakt. Det är dessa stunder som gör livet värt att leva, det är dom som får en att vilja stanna i nuet och aldrig någonsin tänka på varken framtiden eller det förflutna.

Yeah ^^

Klara halkan! xD I'm soo good ;) Hehe Lolli, ja fem nummer och msn, you gotta speed up now =P

Ut ikväll som sagt =) I love this life.

Bubbly

Lolli vill se en favorit i repris, så jag erkänner härmed att jag är oralt smart =P
Ja anspelningar på oralsex kan ju vara välkomna från hennes håll nu igen ;) Haha

I've been awake for a while now
You've got me feelin like a child now
Cause everytime I see your bubbly face
I get the tinglies in a silly place

It starts in my toes
And I crinkle my nose
Wherever it goes I'll always know
That you make me smile
Please stay for a while now
Just take your time
Wherever you goHalkan imorgon då ja, gud nästan lite nervös nu ^^ Sen lussevaka med Lolli xD Hehe, en nykter sådan dock.. Köra lite öppningar och så =) Träna faktiskt lite på mitt daygame i söndes och gick riktigt bra. Öppna killen som jag skulle jobba hela dagen med och fick en massa IOI's. Nice boost. Har kommit på mig själv med att vara en social maskin, jag ger IOI's utan att egentligen göra det, vilket gör att jag kan verka vara intresserad av precis varenda människa jag pratar med. Inte konstigt att jag ses som ett enkelt target =P

Damn, bästa låtarna just nu Wild World - Mr. Big och Bubbly - Colbie Caillat.

But if you wanna leave, take good care
Hope you have a lot of nice things to wear
But then, a lot of nice things turn bad out there

Oooh, baby, baby, it's a wild world
It's hard to get by just upon a smile
Oooh, baby, baby, it's a wild world
I'll always remember you like a child, girl


Nothing

Lång helg utan sömn. Ute med Jeppe och company igår =) Skönt att ha honom hemma.

Lite lust att vara klagig och så idag, ja det är min blogg så varför inte? Kom underfund med att jag inte har något som speciellt utmärks att vara mitt. Allt jag tar mig an blir som ett måste för alla andra att prova. Inget blir längre min hemmaplan som ensam spelare, utan jag måste mot min vilja gå med i ett lag där jag förväntas att ge all min entusiasm till alla dem som inte orkar ta av sin egen. Bara för att jag lyriskt berättar om något jag håller på med betyder inte det att jag vill att resten av världen ska göra det. Jag vill inte att mina hobbies ska bli något avdankat material man använder sig av när ens egen drivkraft saknas. Hur jag lever blir en mall för andra hur de kan agera utan att bli dömda. Om människor bara kunde leva sitt eget liv och sluta att försöka leva en version av mitt. Just nu är jag bara en blek kopia av mig själv.

Once upon a Friday

Ja gårdagen var en omvälvande dag (och kväll). Kom hem för sådär en timma sen och alla intryck har ännu inte hunnit sjunka in. Först en helt vanlig och tråkig vardag som fick livas upp med lite shopping =) Köpte ett nytt linne till kvällens utgång. Sen game-studying och tillsist möta Lolli och Eddie i stan för att ta oss hem till mig för Idolmys (som för övrigt endast innebar att se de två sista låtarna medan vi gjorde oss iordning för utgång). Mötte sen upp med Julian i stan och drog till B&B (kan säga att det är favoriten ja) där vi träffade folk från förra helgen. Snack om att dra vidare så efter några cider vandrade vi runt och kollade upp ställen att gå på. Hipp var alternativet, men med en tunn studentekonomi så var det inte alla som kunde hänga med. Vi delade på oss och vi utan inkomst drog tillbaka till Lilla torg och in på Husman (?). Nice talk och en massa sökande efter Kino, han var nog på semester. Husman byttes ut mot efterfest vid Lorensborg, typ, och där försvann resten av timmarna fram tills att bussen gick hem 09.51. 

Välkommen Lolli till min nya hobby, du indoktrinerar allt i mitt liv tycker jag ;) But I like you anyway

23/11-2005
"Jag fick tårar i ögonen när jag läste Stjärnisens dagboksinlägg från igår. Och så fanns jag inte där för henne. Förlåt mig så himla mycket. Jag klarar inte av att veta att du inte mår bra. Du förtjänar att må bra. Du är söt när du är ledsen men tusen gånger sötare när du är lycklig. Och jag vet inte hur du ska bli det när han rymmer dina tankar så himla mycket fortfarande... Älskar dig! "

Det är detta jag saknar med oss, en samhörighet jag aldrig kommer få med någon annan.

Som stilla nouveau

Ibland känns det som om livet är helt stilla, som stilla nouveau ungefär. Tråkigt, utan bubblor. Varför marknadsföra ett mineralvatten utan bubblor? Totalt meningslöst.. När inte ens shopping lockar, då är det illa. Får köpa mitt stjärnnitsarmband på torsdag istället. Första ordet som kommer upp i hjärnan - peacocking, jag är verkligen skadad nu! =P Ska faktiskt ut med Lolli och träna på öppningar i helgen. Lite annorlunda att göra det som tjej, jag vet, men man kan ju alltid försöka.

Flyinge just nu, snacka om att man längtar bort från detta stället. Inte precis att man kommer hit frivilligt längre, mitt hästmecka är numera förstört av perfektionism och krav på gratisarbete under helgerna. Funktionärsmöte ikväll inför helgens Grand Prix, rejält oorganiserat och det känns som att inget kommer gå som det ska. 8 timmars APU är ju precis vad man vill ha i dessa tider. Kunde haft mycket bättre användning av den tiden, plugga exempelvis. (Vilket jag egentligen borde göra nu oxå, Matte D's a bitch! Iaf derivator) Sen har vi den otroliga klassresan imorgon, ja eller typ. =P HG3 ska köra upp till Ullared! Konsert i bilen Lolli? I would very much like ;) Äsch, lite snacks och musik sen flyter milen på rätt bra. Har dock inte tagit reda på den berömda Hallandsvisan som Kalle brukar sjunga när han kör över åsen och förbi skylten. Next time ;)

Sjunger mig knäpp på denna just nu, fastnar i huvudet hela tiden tycker jag.

Damn, om jag bara kan sätta den till 100% en gång.


I just wanna love you
for the rest of my life
I wanna hold you in the mornin'
hold you through the night


Sara goes Slagt goes Madde

Härlig vecka var det förra veckan. Känningarna inför att skolan faktiskt snart är över. Fått hem skolfotona, provat studentmössor, snack om balen och balklänningar. Inlämningar och prov börjar stapla sig, men det tas inte så hårt på tyvärr.

Fritiden har varit fantastisk, sminkkväll på Make Up Store i torsdes med Lolli =) Handla inget men studera alla tänkbara sminkkombinationer. Sen har vi helgen, den underbara helgen i Malmö. Hur kommer det sig att jag fortfarande är så förälskad i denna stad? Staden som jag levt hela mitt liv i.

I fredes startade man upp lugnt med Jill Johnsons julshow på Bökeberg med de vuxna från Esarp. Malin skulle sjunga där tillsammans med två kompisar och visst blev man glad över att se henne där. Gud vad jag saknar våra repetitionstimmar med musikprofilen, och uppträdandena!
Ja väl inne i ridhuset där showen skulle hållas (ca 1600 pers skulle placeras ut) var det julbord och sedan började musiken. Snacka om bra underhållning!, men ändå kunde jag inte ha tyckt att det var komplett utan Clark ^^ Ja mitt lilla favoritband från Malmö uppträdde efter Jill, dock inte med sina egna låtar. Men blotta åsynen av dem gör en varm. Haha, skulle nästan kunna tro att jag var kär i dem! Då var det ju detta med min mystiska dragning till musiker ;) Gamla godingar spelades och jag dansade för fullt. Träffade en riktig snygging på dansgolvet och inte bangar man där nä. Efter lite dans så övergår rörelserna till strul och jag inser snart att kyssarna mer påminner om att bli slickad på kinden. "Kan killen inte hålla sin tunga i styr?!" Avstyr det hela så fint jag kan och bestämmer mig för att det är dags att dra vidare in till Lund där Jennie firas. Väl inne i Lund bytts dock mina koordinater till Slagthuset i Malmö och jag får ta tåget dit. Påminn mig om att aldrig gå i kort klänning runt Lund C på natten igen. Väl inne i Malmö och framme vid Slagt fixar Kad (coolare kille får du leta efter) in mig och nattens dansande kan börja, ja eller typ. Lite dans och mycket pivoting. Här föds mitt alter ego Madde, existerat ett tag men inte fått liv förrän nu. Snart ska jag nog ha blivit ganska bra på detta =) Runt tre lämnas Slagt, jag har missat sista bussen hem till mamma och inga nycklar till pappa har jag heller. Någonstans att värma sig är målet och man hamnar på BK, Gustav, med en pommes och vattenblask till kaffe. Ringer hem till pappa och ber honom att låsa upp (notera att klockan är sådär halv fyra på morgonen, stackars pappa). Tar bussen hem till Toftängen och "öppnar" en tjej på bussen - trevligt snack och jag börjar snart få grepp om rutinen.  Somnar runt sju på morgonen och då är man välförtjänt av ett par timmars sömn.
Okej, min säng hos pappsen kanske inte gnisslar men ljud kan uppstå ändå


Lördagen började runt två på eftermiddagen när huvudet började funka igen och energin komma tillbaka till kroppen. Åker hem till mamma för att duscha och packa ihop nya kläder. Inget pluggande här nä.. Väl inne i Malmö igen fixar jag det sista med min look för kvällen och väntar sedan på att Lolli ska komma. När primadonnan kommit byter hon om och sen tar vi oss till bussen där vi startar upp med cider (nöden har ingen lag). Utekvällen börjas i baren på B&B (gullig bartender måste jag tillägga) där vi försöker att grunda väl inför en låååång natt. Träffar Kad och Company och förflyttar oss från baren till deras bord - spelet kan börja. Inget pivoting för mig eftersom Lolli är med, men att träna på sin sociala förmåga är aldrig fel. Fluffar om allt och alkoholintaget flyter på. Killarna bestämmer sig för att dra vidare till Slagt och insisterar på att vi ska följa med (svårt beslut eller?). Träffar folk utanför Slagt som inte kommer in eftersom de är under 20, no problems for us though ;) vi eskorteras ju av de charmigaste killarna i stan, klart att vi kommer in! Väl inne kan dansandet börja och det fortsätter fram till småtimmarna. Sista bussen hem från centralen och vi sover sedan riktigt gott. Målet till nästa gång är att få med Lolli upp på högtalarna för att dansa, you gotta shake your ass. Madde loves this shit! xD
 


Jag och Lolli på Slagt - fler bilder på http://wueggertz.bilddagboken.se/ 
(medlemskap eller gästlösen krävs)

RSS 2.0