Rockykväll med Lolli

Ja igår var det en riktig slappedag med Lolli. Syster min har spenderat helgen i Köpenhamn tillsammans med sambon Peter (dom firade 2 år igår), så jag skulle ta hand om deras urgulliga kattunge Tia. Så jag och Lolli sov i deras lägenhet inatt. Vi hade det riktigt trevligt med en Rockykväll tsm me pizza, glass och kakor =) Eftersom jag reda hade sett Rocky I-IV, så kunde jag ta det lite lugnt och småslumra när det behövdes. Mn när Rocky V kom på var det spänning!! Vi äääälskar Rocky! xD Så nu hägrar bara den senaste uppföljaren, Rocky Balboa.

Jag kan för övrigt säga att det inte är lätt att gå på isgator med en tung matkasse. Dessutom är det inte lätt att hitta på Limhamn när man endast brukar gå och fika på Europacafét. ^^

Man kan säga att helgen har varit till belåtenhet, fest, filmmaraton (såg 8 filmer sammanlagt) och fått ha umgåtts med min söta lilla norrlänning.. Det enda som inte gått som jag vill är pluggandet och ridningen, men det är ju lite svårt att kunna ta sig till stallet om inga vägar är plogade. Måndagsträningen hägrar nu istället. =P

Prov i Kemi B imorgon, misstänker att det kommer gå precis som mitt så kallade pluggande, alltså helt åt helvete. Men men, det finns alltid komvux (iaf i något år till).

Städning och kemi

Denna dagen är just precis som alla andra fredagar på landet.. Städning och läxor har legat på schemat och det är inget man kommer undan. Har då städat hela huset idag (detta blir 300x2 kvm städyta) med två hundar i knävecken. Katya löper så hon är extremt kontaktbenägen, ja och Ludde är lika kelsjuk som vanligt.

Trodde att denna dagen skulle vara lugn och skön med lite harmoni i själen, men icke. Eftersom hundarna hängt efter mig hela dagen så har inte en tyst minut funnits. Sedan när jag fick för mig att prova mina hoppstövlar som jag fick hem från lästningen igår, visar det sig att de lästat dem fel och spräckt skaftet längst upp på en av stövlarna. Alltså 2000 spänn i sjön. Om inte detta var nog så kan jag då glatt berätta att vägarna in till Esarp är blockerade av snön, så ingen kan komma varken in eller ut.

Så min kväll kommer bestå av att plugga Kemi B, två kapitel som jag inte ens förstår ett skvatt av, och som jag ska ha prov på under första måndagslektionen efter lovet. Tack och lov att jag och Lolli är lika smarta! Därför ska vi ha telefonkonferens under kvällen om några frågor skulle uppstå. Ja det är inte varje dag man byter ut en fest i Malmö mot läxor, men snön verkar ha sin egen uppfattning av vad ett bra lov ska bestå av..

Snö, snö och återigen snö

Ja vem skulle kunna ana att även Skåne skulle få snöväder igen? Så nu sitter man här hemma, insnöad, med ingenstans att ta vägen.. Skulle egentligen in till Malmö idag, men busslinjen är stängd pga vädret ^^ Livet på landet leker alltså för tillfället. Någon som iaf gillar vädret, det är Katya och Ludwig.. Tror ingen annan hund sitter och ylar av lycka när snön faller.

Men den största nackdelen med detta vädret är då att man inte kommer till stallet, har redan ridabstinens! (Vet inte hur jag ska klara mig om jag nu åker upp till Säffle i vår, ja och USA-resan kommer att vara ännu värre!!) Men på lördag blir det förhoppningsvis hoppträning, och då ska jag inviga mina hoppstövlar =)

Jag tror att jag har förälskat mig i Ynix.. =P Ja visst låter det konstigt att man kan bli kär i en häst, men på något sätt så känns det ändå så rätt. Det är ju ett djur som man tar hand om med kärlek och som man hoppas ska få ett speciellt band med. Varför ska man älska en människa, när det är så mycket underbarare att älska ett djur? När jag frågade Lolli detta svarade hon ; Jadu, det är väl för att det ska bli lite "spänning" i detta livet. Som sagt, livet ska (tyvärr) inte vara lätt.

En ny dag, ett nytt tillfälle

Jaha, och så kom den dagen då även jag skulle starta min egen blogg. Förhoppningarna är nog mest att alla mina texter ska få låtas vara av alla klåfingriga människor som brukar finnas på communities.

Idag är en ny dag, ett nytt tillfälle att ändra sitt liv till det bättre. Och så har jag förhoppningsvis också gjort. Började dagen med att göra en morgondrink beståendes av citron, cayennepeppar, gurkmeja, ingefära och vatten. Kanske inte det godaste men man vaknade och höll sig faktiskt mätt på det fram till lunch. =)

Eftersom jag varit så duktigt och köpt en massa olika ingredienser till drinkarna som ska ingå i mitt nya liv, så bestämde jag mig för att göra en drink även till lunch. Kan dock säga att receptet nu är struket ur min receptbok. Selleri, gurka, koriander och vatten smakar nog bäst om det hålls isär. Så det blev två bixitkex till lunch istället.

Meningen med det här nya livet är att jag vill ta tag i mina matvanor och min träning som försummats sedan jag började gymnasiet. Ja det här med träning idag verkade gå i lås eftrsom min ridlektion blev inställd pga snövädret.. =/ Så istället får jag spendera en halvtimme på vår powerplate, inte ens hälften så kul, men förmodligen dubbelt så effektivt.

Något annat som inträffat denna gråvita februaridag är att min mobiltelefon har lagt av, typiskt eftersom den nya inte kommer förrän om ett par dagar. Så nu är jag härmed mobil-lös. Smsnarkomanen får en ofrivillig detox..


RSS 2.0