Glee

För att varje minut av min fritid numera går åt till att nörda med tv-serier..


Vad för musik sover du till? :)


Style by Wüeggertz

Ja Teddy har ju ett mkt fräckare badrum efter att jag gett honom lite stil i (tidig) julklapp. Vad tycker ni? Inte konstigt att IKEA vill ha min expertis på golvet ;) Hahaha, jag som redan tyckte att hans badrum såg ut som en scen från Saw eller liknande. Nu är mitt verk färdigt!


Evening blues

Det blev ett, två, eller fem glas vin. Nu borde jag nog sova. Mysigt till COD MW2, lite annorlunda jämfört med musiken jag brukar somna till bara.. Kanske skulle man kasta bort Teddy från hans säng så han får sitta i soffan och spela istället :) Natti darlings 

Kompis det går bra nu!

Någon mer än jag som tycker att livet rullar på bra som fan nu? :) Trots långa skoldagar och alla böcker som ska läsas så lever jag som aldrig förr. Igår var det matlagning hos Alex med gänget och när killarna drack sig mer än lulliga på rödvin fick lilla jag med bilen nöja mig med läsk, men inte gjorde det något. Inte heller när dom ringde mig fyra imorse och ville att jag skulle komma tillbaka till lägenheten och festa med dom som precis kommit hem från Crown. Idag har det varit sådär mysigt svalt i Köpenhamn och inte ens regnet i Lund kunde få mig nedstämd. Jag har fixat parkeringskort till Lund C, så nu kan jag återigen parkera under stationen och slippa gå från Polhem, och så drog Frida mig i jackan när jag kryssade fram bland människorna i stan. Så himla kul att träffa henne igen!, och jag minns verkligen varför jag älskar och saknar henne. Dagens guldkant utöver vår catchup är lätt ett samtal med inbjudan till arbetsintervju i Köpenhamn. Ett arbete i staden gör letandet efter en lägenhet mycket lättare också. Idag ääälskar jag mitt liv! Sen har jag även fått bort alla tovor ur Tias väldigt långa päls nu, så inga mer saxar behövs för att klippa bort jobbiga tussar. Nu blir det dags för att städa garderoben och köra en runda med dammsugaren överallt, att ha katt gör inte det så lätt när man ska hålla rent. Hehe, ja inte heller eftersom hon leker med alla saker som hamnar på golvet, inte undra på att jag varit av med både min bankdosa och modemet till mitt mobila bredband i ett par dagar nu. Båda låg under min säng och boven såg så otroligt oskyldig ut när jag tog dom ifrån henne. Som sagt, städa nu, sen fika på lite gott jag köpte med från Köpenhamn och sen läsa på lite inför morgondagens föreläsningar och övningar. Kanske är jag lite mer vuxen nu ändå?

Possibility


När solen inte når fram

Jag tror att vi alla mer eller mindre har en höstdepression så här års. Det finns enkla botemedel, gå ut i solen, umgås med vänner, ha roligt när man känner sig som mest nere. Men ibland vill man också vara nere på botten, få lida lite när man inte orkar ta sig upp. Stanna i sängen hela dagen och lyssna på musik, sorglig musik som kopplar en till sin så kallade sorg. Ända sedan jag såg New Moon har jag haft en gnagande känsla i bröstet, den där jobbiga ihåliga känslan som inte försvinner. På något sätt är jag tillbaka där jag var för sex månader sedan. Vad gör vi när våra hjärtan inte längre existerar? I söndags rensade jag ut allt som kopplar mig till mina minnen och efter att jag lämnat dom till Tilda och hon gjort sig av med allt så blev det så mycket tystare inombords, men samtidigt väldigt ensamt. Igår stod jag och skulle plocka ihop några lussekatter i affären, när jag gick ut därifrån hade jag valt alla dom utan russin i, trots att jag älskar russin, men min hjärna var i det förflutna och handlade till någon annan och inte mig. Ibland undrar jag om det någonsin kommer att finnas någon annan, för min inkapacitet att känna något gör mig ibland rädd. Antingen glad eller tom, inget mellanting och inget extremt. Jag vill inte bli tvingad att behöva välja, för jag vet redan vad valet blivit, och så småningom hade det förtärt mig. Det är som att jag inte lämnar skuggorna, solen når inte fram till mig, och jag stannar kvar i det jag fortfarande känner till och håller kärt. Även om det betyder en film som om och om igen påminner mig om en hjärtkrossande svek och vägen som aldrig leder tillbaka till helheten. Jag saknar fortfarande min bästa vän.


So tell me when you hear my heart stop,
You’re the only who knows
Tell me when you hear my silence
There’s a possibility
I wouldn’t know


Det närmar sig

Ja väntan har ju varit lång, men imorgon är det dags, New Moon. Usch, jag vet att jag kommer gråta som ett barn under minst en scen. Damn att man läste boken när man var på pass nere som man var! Sprang runt hela kvällen för att hitta Twilight, tänkte att en lite uppstart kvällen innan hade varit mysigt, fast informerades sedan av Lolli att hon hade den hemma hos sig. Så istället får det bli soundtracket på repeat inatt och under dagen imorgon.

Lät du henne komma närmre?


They say: "You can't turn a bad girl good, but once a good girl's gone bad, she's gone forever"

Jag vill bara glömma dig, få privilegiet att kunna bli förälskad igen och inte behöva vara fast i ett sadistiskt förhållande med minnet utav dig. Det finns nu ingen återvändo, du är raderad ur mitt liv.

Byta? =)

Någon som vill byta sina två Twilight/New Moon biljetter till den 19e i Skåne mot två premiärbiljetter den 20e i Malmö? Inte kul att missa filmen bara för att man ska sitta på ett flyg då :(

Lyckolista

Jag är lite missnöjd för tillfället på min ekonomi, och faktumet att jag inte hittar en lägenhet! Skulle ju köpa mina böcker via Adlibris och på så sätt tjäna in lite pengar på att slippa köpa dom i skolan och därmed inte behöva betala i dansk valuta. Men så får man ett mail idag där det står att titlarna har utgått ur Adlibris sortiment, så nu har jag inte längre pengar så att det räcker till alla böcker.. Piss kallar jag det! Men, därför bestämde jag mig för att göra en liten lista över saker som gör mig lycklig just nu, och som kan få bort mina onda tankar om pengaproblem för en liten stund.


Saker som gör mig lycklig just nu:

 • 3 dagar tills att jag fyller 20
 • 10 dagar till New Moon har premiär (Lolli och jag, Royal, ftw!)
 • Jag ska på krogen med mina vänner och fira grisen (mig) på fredag
 • Bal med Lolli i Köpenhamn på lördag
 • Slapp parkeringsböter idag, trots att jag parkerat utan att ha betalat OCH mötte en lapplisa när jag lämnat bilen
 • Om allt går som lovat så får jag en ny laptop i födelsedagspresent
 • Tia har nästan slutat med att kissa ner min säng och mina kläder (en kudde på två dagar är framsteg)
 • Cassie kan bo hos grannarna, jag behöver inte brådska med ett nytt hem :) Även om jag vill behålla henne..
 • Jag har världens bästa vänner som håller mig glad hela tiden
 • Ett utgångssällskap som är precis lika galet som mig
 • Imorgon kommer Linus för vattenpipa och catch-up
 • Detta blocket har jag tre sovmorgnar (9.00 och 9.25), det betyder en timmas längre sömn!

.


Shoot me up

Om sådär en halvtimme ska jag iväg och skjuta vaccinet i min arm. Har vägt fram och tillbaka om detta, och inte minst en massa idag! Men känner lite att man får ju ändå lita på sjukvården och tro på att dom gör detta för vår skull. Jag är i riskzonen, 19 år som sagt, och ska även vara ännu mer angelägen om vaccinet eftersom jag fortfarande inte är 100% återställd sen min allvarliga omgång med körtelfeber, så mitt immunförsvar är tydligen fucked up (även om jag aldrig blir sjuk när jag är utomlands eller tänker på att tvätta mina händer efter en heldag på jobb eller i skolan bland flera hundra människor). Var ju i New York när utbrottet var som störst i landet, men jag klarade mig. Tur eller skicklighet?, vem vågar chansa liksom. Man säger ju att fler människor dör i den årliga influensan än i den nya influensan, men en artificiell lunga eller liknande låter fan alldeles för läskigt för mig. Jag ser det såhär, antingen ta vaccinet och vara lite öm i armen ett par dagar, kanske blir man lite småfebrig och seg, eller låta bli att vaccinera sig och kanske klara sig ypperligt kontra att insjukna och bli riktigt dålig. Konstigt nog har Jonathan en del i mitt beslut, jag litar på hans omdöme när det kommer till sjukvården, och att han utan att tveka tog vaccinet gör att jag känner mig mer trygg i det hela. Han lever ju fortfarande, eller?

My theme song

Låten som tydligen beskrev mig innan, ja eller fortfarande.
Sjuuuukt härligt drag i den!Hemma från gårdagens festande nu, dags att sticka till jobb om sådär en kvart..
Ikväll ska det bli skööönt att få sova! Sängen for the win, anytime, anywhere!!


New Moon-hysteri deluxe

Någon mer som drabbats utav New Moon-fenomenet idag? Ja kan ju säga att jag var en av dom som ville ha guldbiljetter till den efterlängtade kvällen. Vilken tur att jag somnat sidan om datorn inatt, så det var ju bara att logga in på sf och börja boka. Fast det var ju det här med över-belastning.. Skulle precis bekräfta mitt köp när siten stängdes ner och då blev man utan superplatser. Fast gjorde en reservation på mobilen och hoppas att den nu gäller eftersom jag faktiskt fick en bekräftelse via sms. Skulle det inte göra det (vilket jag misstänker) kan jag nog gå lite bärsärk och få ut lite utav den överskottsenergi jag lagrat upp. Så imorgon ska jag ta en liten runda i Malmö och hämta ut både biljetter och mitt mobila bredband. Men innan dess blir det en arbetsintervju i Köpenhamn och en förhoppningsvis framtida anställning.

Just nu sitter Tia och jag i min säng, nerbäddade under duntäcket och bara myser. När det är sånt här väder har jag inte hjärta att starta hennes liv som utekatt, det blåser ju och regnar! Att hon har en riktigt tjock päls bryr jag mig inte om, och att dom andra katterna är ute tycker jag inte är något konstigt. Men man blir väl lite blödig när en innekatt sitter ute i stormen och jamar olyckligt för att den vill in.


Lilla Tia =)


Som jag hade dig förut

Du springer aldrig ifatt,
när jag väl är där
jag vill inte tänka framåt
men är livrädd att fastna här
nu kan det vara för sent
att säga som det är

Vi testar nya vägar
som aldrig tycks ta slut
vi har försökt att fånga den andra
men aldrig nått ut
jag vill ha en sista chans
så jag säger det rakt ut

Jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu som
jag hade dig förut

Jag vet att det är svårt över telefon
men när jag har dig nära
vill du därifrån
jag vet att du har tänkt
men berätta hur du mår

Jag försöker träffa andra
men det är inte så lätt
jag har försökt att tänka bort dig
på alla sätt
det är dags att lägga på
men att stanna känns så rätt

Och jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut

Furstinnan av Skåne + Drottningen av Norrland

=

    

Kääääärlek


I am utterly and completely yours, if you'll have me

Det har varit hektiska veckor nu på sistone, ja eller inte så mycket hektiska som festliga egentligen. Teddy och hans kära vänner drog ut mig en onsdagskväll på Crown, och det slutade ju som det gjorde. Jag fick till exempel en parkeringsbot då min parkering gick ut sex timmar innan jag hämtade bilen. Sen gick jag ju barfota genom hela Malmö eftersom mina skor mer eller mindre köttade mina fötter. Fast det hela vägdes upp av minnet utav champagnedimman och jordgubbarna jag smaskade på. Det var ju som sagt på onsdagen, sen på fredagen blev det en hemmafest ute på Riseberga där jag återigen klämde in fötterna i höga skor (lääderstövlar!!) och gick fyllevandringar mitt i natten. Lördagen bjöd på min och mammas födelsedagsfest :) Livemusik, vänner och mer än allmänt skoj! Jag sattes på att sjunga och mitt uppträdande gick väl sådär, men när man får dansa med en flaska Sabai i handen klagar man inte! Det slutade med ett hopknökat sällskap i en bil till Malmö där jag släpptes av på Crown och mötte upp med mina vapendragare ännu en gång. Och så har det fortsatt, Crown onsdagen därpå med Lolli och Jesper som tillökning, en lugn fredagskväll, sen kom lördagen. Oooh denna lördag! Det var nämligen Sensation White. Så det begavs till Köpenhamn med syster och hennes sambos vänner, fuldricka var blandad och den bjöds laget runt flertalet gånger. När man väl hamnade på Österport var det bara att följa det långa tåget med vitklädda människor, och så hamnade vi tillslut på Parken där det skulle köas för att få ut sina biljetter. Det tog nästan två timmar innan man var inne i arenan, men då var det dags att dansa loss, och det gjorde vi verkligen. Wicked Wonderland var temat och jag hade gett mig själv en egen liten Alice-look. Vit kort klänning och vita knästrumpor, ja fast svarta pumps, det var helt klart godkänt. Det hölls igång fram till klockan två, sen blev det dags att börja ta sig till tåget och för mig även vidare till Deep. Kvart över fyra trillas det in på den mörka nattklubben med sitt Halloweentema, och jag var inte sen med att bli livrädd för liemannen som man var tvungen att passera på vägen till garderoben. Ja ärligt talat så skakade jag när jag gick förbi honom, usch för min barnsliga rädsla för att bli skrämd! Fast det utbyttes snart mot glädje när jag började träffa alla bekanta ansikten och helt klart var min kväll gjord. Sen att flera stycken stannade upp mig för att överösa mig med komplimanger och berätta hur vacker jag faktiskt är gör ju inte heller att man hänger läpp ;) Efter lite dans och ny dricka blev det en avslutning med McDonald's sedan för att somna på Teddys axel i en soffa på Värnhem. Helt enkelt har det varit riktigt bra utgångar nu på sistone. Dags att förbereda sig för sin sista lediga vecka i paradiset, och den sista helgen som fri innan skolan börjar igen.

Min egen poesi

She ain't that beautiful
pick me instead
Reveal her in purified daylight
label her as yesterday
My own defaults forever known
gladly embraced for now
Giving a love without measurements
offering my shattered heart
Never can she keep up with "us"
a shadow big and dark
If only I knew what's missing still
how to become the one called yours
Not saying that I'm wonderful
just pick me instead

RSS 2.0