One blood, one love

Efter en hel dags flyttande och organiserande är jag nästan äntligen klar med allt i min nya lägenhet. Men det sista får vänta till imorgon, får nu är jag trött. Hade naivt trott att jag skulle bli klar i lagom tid för att ta en träningsrunda i parken innan grindarna stängdes, men icke. Så imorgon får även det bli. Nu sitter man här i soffan, känner sig lagom sunkig och snyltar på grannens nät - mitt eget kommer inte förrän på måndag. Teven är inte inkopplad ännu och jag orkar inte dra en enda sladd nu innan jag ska lägga mig. Det har konstaterats att denna lägenheten inte är lika varm som den gamla, så kanske behöver man gå i mer än tights och linne till vintern.

.

Nu börjar det bli på riktigt. Hämtade nycklarna till min lägenhet idag, och att få låsa upp dörren och gå in i mitt nya hem, det var rätt mäktigt. Dock förstördes molnen lite utav att säljaren fortfarande inte tagit bort möblerna, så det verkar som att jag har två uppsättningar av allt nu. Ja varför inte tjäna en peng på det? Egentligen är inte den officiella övertagningnen förrän imorgon, så kan ju vara att när jag tittar förbi innan jobb så är dom borta, kanske. Minimal chans.

Duktigt nog har jag sökt till kattinternatet nu, fast hela grejen med att titta på alla djur som behöver nya hem har gjort att jag nu vill skaffa hund. Så när det är klart om jag får SU, då blir det nog en tur över till Jylland för att hämta hem en dam jag fallit hårt för. Träningsrundorna i parken blir inte längre så långsamma :)

Damn, I wish I was a lesbian

Igång med packningen, och det för fullt! Känns verkligen som att jag inte har någonstans att vara här i lägenheten. Men musik och så går det hela lite enklare. Hämtar nycklarna imorgon, så då kan jag börja slaäpa över kläder och lite sånt :) Men tills dess blir det några timmar till sittandes här på golvet. Fick igång min externa hårddisk, och vad hittade jag om inte Hello Saferide. Favoritbandet under gymnasiet. Så nu får det ju bjudas på lite här också ^^


Planeringsproblemer

Jag tycker att min kalender kan komma nu, börjar bli lite väl många datum som ska börja bokas in nu och jag har ingenstans att skriva in dom alla. Telefonen funkar ju, men där glömmer jag att kolla. Nej på fredag, då kommer den hit, så kanske kan man få ihop sina helger då, så att man t ex kan gå på Sensation White och Veterinärgalan utan att det ska krocka med jobb eller kräftskivor. Sen ska jag ju bli bättre på att gå på våra olika seminarier, aktivera mig inom djurskyddet och börja ansöka om det där legatet.

Nu blir det att somna till mysmusik :)

 


Cee-Lo Green - Fuck You


Malmöhelg med en twist av öl och svartklubbar

Efter torsdagens lilla misslyckande var det dags att ta sig hem till Sverige för en svängom med släkt och vänner. Uppstart med Sofie på Nova, och visst älskar den tjejen att shoppa! Då jag själv alltid agerar klädscanner och arbetar mig igenom ett varuhus på en halvtimme så blir det ju mer eller mindre påfrestande för tålamodet när varje klänning och linne ska noggrant beskådas. Men efter att ha gått in i alla intressanta affärer (några även två gånger) så hittades det en outfit som skulle bäras av Sofie på lördagen, och den satt ju verkligen som en smäck. Helt klart en bra shoppingtripp ändå. Bilen styrdes mot landet och det blev en snabb mellanlandning innan man skulle köra till mormor för väntad matkoma. Fem timmar och tre rätter senare, varav två var dessert!, blev det att ta sig runt lite i Malmö med bilen och sen dyka upp hemma hos Robin som fyllde 21. Öl, äpplepaj och vattenpipa var på schemat, men eftersom jag körde så fick min dricka vara cola, och det funkade ju alldeles utmärkt. När klockan närmade sig fyra på morgonen var det ju inte så piggt längre, och hem till Jesper bar det av för att sova. Men först skulle det mysas med och pussas på hans väldigt söta valp som gav mig ett och annat tjyvnyp i örat. Sätta igång filmen Tekken, somna för att sen väckas av Jespers otroligt höga snarkningar. Men sömn i intervaller funkar det med.
Nästan två timmars sömn, och sen var det dags att komma tillbaka ut på landet, vänta på att Sofie blev mänsklig och köra upp till pappa i Eslöv. Fika, välja ut saker som skulle med till nya lägenheten och åka på nostalgitripp utav alla saker som hittades nerpackade i mina lådor. Vad sägs om visitkort från C-R som jag använde under sommaren 2008? Eller nallebjörnen pappa hade med sig hem till mig efter att han jobbat i Ryssland när jag var sju? Varje sak hade sin egen historia, och söta Sofie fick höra många medan vi satt där i rummet. Tiden sprang iväg och vi var tvungna att skynda oss hemåt för att fixa inför bio och utgång. Två timmar efter vi lämnat Eslöv landade vi på Entré där BK besöktes, kläder impulshandlades och Vampires Sucks sågs. Underhållande film måste jag säga, och den nye Jacob var ju kanske även snyggare än den gamla. Möllan väntade och Campus besöktes där vi mötte upp med Carro, sen intogs L'Angelo där ciderna och sällskapet trillade in allt eftersom. Stämningen var verkligen hög och att få träffa dom flesta av mina Malmövänner var precis det jag behövde såhär under sommarens slutskede. Att vi hade ögongodis att titta på var inte heller något som gjorde oss besvikna, och efter att alla historier berättats, drickan druckits och klockan passerat ett, då begav vi oss till bussen för att lämna av Carro, sen var det Deep som gällde, Distortion fick ju inte missas. Men i kön fick Emil oss övertalade att gå på svartklubb istället, så det gjorde vi.
Noize var verkligen en ny upplevelse för mig, jo för istället för att knökas ihop med drägget som jag förväntat så var vi omringade utav brats, som alla dansade, knaprade piller och rökte alla dom substanser som definitivt inte var vanliga cigg. Mitt soffsällskap som även var den snyggaste killen mina ögon sett på den kvällen, ja han överraskade mig lite med att berätta att vännerna hans kunde ge mig det jag önskade, även om jag inte frågat om något eller ens antytt att jag höll på med älvstoft. Det blev ett nej, även om jag inte förnekar min nyfikenhet, och tackade samtidigt nej till efterfesten dom skulle hålla i stan. Istället dansade jag som en galning med min söta vapendragare, drack öl för 30 kr burken och kände att techno inte riktigt var min grej. Men på klubben sågs det ändå lite bekanta ansikten, och det var mer än trevligt att krama om gamla vänner. Dock måste ju varje fest sluta nån gång, så hem till Emil bar det av, snacka skit, fylla på vattenreserverna, lyckas slå i huvudet i en sänggavel och sen sova gott fram tills att det var alldeles för varmt under täcket. Upp, packa ihop sina saker, upptäcka att man gjort av med sitt linne under klubbrundan och därefter bege sig till China Box för sina traditionella vegetariska vårrullar. Dom följdes utav en tågresa hem, segande i soffan, pizza från Dominos och timlånga telefonsamtal fram tills att jag skulle sova. Inte är det fel att ha sådana söndagar (och helger) lite då och då.

Who says I can't be free?


En cider är aldrig bara en cider

Min idé om vit månad gick i stöpet när det var pubmys efter jobb. "Bara en cider" sa jag, "jag vill bara känna smaken, sen är jag nöjd". Men den där cider fördubblade sig själv, och sen var mynten slut. Smart som man var så hade man medvetet inte tagit med kortet om en situation som denna skulle uppstå. Så det gick ju bra, fram tills att Karl köpte in en tredje till mig. Casper svängde in en snabbis för en cola innan hans resa hemåt fortsatte, och att träffa folk utanför jobbet, det är verkligen mysigt, lära känna varandra som människor och inte kollegor. Två killar kom in på puben och den enda gick direkt fram till mig, tog min hand, kysste den och presenterade sig. Därefter gick dom och satte sig i ett sällskap i båset bakom vårt. Några minuter senare kom killen tillbaka igen och han erbjöd sig att bjuda oss på nästa runda. Så där var cider nummer fyra på väg. Telefonen ringer och ett +49-nummer visar sig, weird, och jag klickar. Därefter får jag ett röstmeddelande, intalat på tyska och såklart förstås inte ett skit utav det hela. Men man måste ju veta vem människan är ändå, så sms på engelska skickas och svar trillar in. Under tiden får Karl och jag sällskap i båset av vår alkoholpusher som bjuder in oss till stand up inom en snar framtid, nummer byts och en ny flaska cider sätts i min hand. Så mycket för självkontroll. Tequila erbjuds, men där fick ändå gränsen dras. Sista klunkarna, klockan var mycket och sista bussen in till stan var tvungen att tas. Det visade sig dock att bussen redan gått och det fick vandras ner till tågstationen. Sällskapet under resan hemåt blev den nyfunne tyska vännen Tobias. Hemma och nerbäddad upptäcktes det att man fått nya röstmeddelanden, men denna gången på danska och personen i fråga upprepade sitt namn lite nervöst, Christian.


Vi to

För att jag saknar och tänker på dig idag ♥


Det finns inget som en syster

Hela helgen har jag haft min storasyster på besök, och jag märker nu när hon åkt hem hur mycket jag faktiskt redan saknar henne. Även om hon försökt att dra upp mig tidigt på min enda lediga helg, och fått mitt att gå Frederiksberg runt flera gånger har det varit en toppenhelg och jag känner mig återigen peppad för att fortsätta med träningen. Många brukar prata om sin partner som sin andra hälft, den som kompletterar en. Men jag vill nog säga att det är min syster som är den där hälften, för vi är så olika, men ändå är vi som en enhet när vi väl är tillsammans. Varje gång jag träffar henne så är jag glad i hela kroppen, jag vill hoppa upp och ner, skrika rakt ut till alla människor som passerar att "Detta är min syster!". Hon är cool, hon är nyutexaminerad jurist med en publicering i en tidning på gång. Jag har ingen riktig idol, men henne ser jag upp till och är samtidigt så stolt över henne. Man kan ju inte tro att vi skulle vara så bra vänner med tanke på att vi bråkade så himla mycket som små, men klart förstår jag att en fyra år yngre syster måste ha varit jobbig och lite pinsam när tonåren var fullt igång. Men så fort vi lämnade hemmazonen och det var stallet eller resor som gällde, då var vi en enad front. Och egentligen har vi bara två riktiga intressen gemensamt, sången och hästarna. Något som ingen av oss längre har tid till - vilket är en skam. Men om jag ska kunna summera hur det var att växa upp med henne, så måste jag använda det uttjatade ordet lärorikt. För det var precis vad det var. När jag var fem lärde hon mig att läsa och skriva som nioåringarna, och i stallet hjälpte hon mig alltid med mina hästar så dom gick så bra som möjligt när jag red. Så det har alltid varit en trygghet att ha henne där, och när hon väl flyttade hemifrån, då blev det ett hål som hon lämnade bakom sig, men samtidigt så kom vi närmre varandra än någonsin. Att bo under samma tak var påfrestande för oss båda, och när sedan även jag flyttade, då blev det som en ny systerskap. Detta har jag insett bara igenom den där längtanen och saknaden. Att jag inte bara älskar min syster och önskar henne all lycka i världen, utan att jag även vill vara där när hon får det hela. Finns det något bättre än att ha en syster?

Mest ondt


Medina Medina Medina

Ja nu är det freda kväll, storasyster sitter på tåget hit och Tivoli ska intas om sådär två timmar. Jag är pepp, pepp som in i! Och att få se Medina live är helt klart (nästan) sommarens höjdpunkt. Vi får väl titta en runda förbi Bryggeriet och säga hej till vår farbror, sen njuta av Köpenhamnsnatten. Imorgon blir det förhoppningsvis fint väder så vi kan ta en träningsrunda i parken, bruncha och få vår egen lilla glimt av Copenhagen Fashion Week. Sen kommer mamma och Magnus på söndag. Handla garderob, titta förbi den nya lägenheten och ta lite mått i både sovrum och badrum. Kanske även köpa ett klätterträd till Tia? :) Snart kommer min stora hårboll över sundet och ska sova i min säng varje natt igen. Kan jag säga att jag längtar?

Personlig planering

Brukar inte tipsa om saker här på bloggen, men såhär inför skolan letar man ju efter den perfekta almanackan, och jaghar lösningen! Personlig almanacka :) Designa dig egen, välj färger, innehåll, språk, ja allt. Hur bra som helst och täcker alla dom behoven jag har när det kommer till planering. It's wonderful ^^

For me and those Twihards

Jag måste måste MÅSTE se denna när den kommer ut!


Sommarblues

Snart har hela sommaren gått, och jag har varken badat eller varit på stranden en enda gång. Okej, Linus pool, once, men inte mer. Snacka om deprimerande sommar. Inte konstig att jag är vit som ett lakan. Men vad gör man när man mer eller mindre varit sjuk sen maj. Räcker med att man går ut utan jacka en kväll och sen har man ont i halsen i en vecka igen. Så halstabletter med till jobb idag och inget cyklande dit. Får bli bussen och sen gå hem om det fortfarande är varmt vid halv elva. Dags att lämna sängen, städa i lägenheten, duscha, handla hem lite mat och sen ta sig iväg till jobb. Får ju besök imorgon så allt måste ju vara i toppskick, nästan. Picknick i parken siktas det på, så lite gott måste inhandlas. Men jag ska försöka, ja försöka, att inte dra i mig en massa alkohol nu för resten utav månaden. Träningen går inte lika bra när jag gör det nämligen. Men det är lite svårt när cidern i kylen och vinet på hyllan tittar på en när man packar ihop allt annat inför mötena med vännerna. Can you say social alcoholism?

Stay here forever

Ledig dag är underbart. Ligga i sängen, kolla på How I Met Your Mother och sega totalt.
Ner och handla mat kanske?


If you wanna rock, I'm ready to roll

Återigen en lång helg som kommit till ända. Jobbat hela veckan, och inte lite heller, men det går bra nu. Var så att chefen ringde mig när jag var ute i fredags, bara för att säga att hon var glad över att mitt "gamla" jag kommit tillbaka. Men bara för att det blir fredag betyder det inte ledighet nej. Jobbade hela dagen, och sen direkt därifrån blev det Kulturhuset för att möta upp med några muntra göteborgare som höll föredrag på ett seminarie. Det slutade med att jag smet in på kvällens sista föreläsning och fick lyssna på Ross Jeffries - Seductions egna gudfader. En karismatisk man med några bra idéer, resten var tyvärr mer eller mindre att söka efter det som gynnade honom mest. I pausen blev det att gå ut igen, dricka vin och snacka tills föreläsningen var slut. Denne Ross satte sig till slut vid vårt bord och att en så känd man skulle ha ett så löst handslag, det var overkligt och lite läskigt faktiskt. Killen som dragit ihop hela seminariet, han gav mig ännu värre rysningar. När killar sätter på sitt seduction mode, det blir ofta obehagligt. Även jag som ändå är van vid det hela kan fortfarande känna mig obekväm i dom situationerna. Men men, Kulturhuset stängde och vi drog hem till mig för förfest. Åtta pers i min lilla lilla lägenhet, ja det blev rätt trångt i vardagsrummet, men stämningen var hög ändå och lagom till att fyllan slog igång, då blev det A-Bar. Vad det var för musik, det minns jag inte, men jag minns rytmerna som strömmade genom kroppen, människorna som omgav mig och den förfriskande känslan jag fick från mitt vatten. Det blev sent väldigt snabbt och att vara hemma klockan fem på morgonen var ju inte riktigt planen. Men jag fick min lilla sömn, sen var det dags för jobb. Lämna mina gäster ensamma i lägenheten där varken mat eller annan dricka än vatten och kaffe fanns. Gå runt på jobb hela dagen med bara ett örhänge, och att inte bli informerad om det, utan istället upptäcka det när man gick och la sig på kvällen. Det är skills. Att jobba idag var inte så kul, dessutom inte när man visste att det skulle jobbas över en stund oxå. Men att det skulle bli fem timmar, det hade man inte räknat med. Och det hade nog blivit längre om inte lamporna släckts i varuhuset och vår skrivare inte längre funkade. Men jag lyckades få ett "besök" av Habib, mannen som gett oss mat på Kulturhuset, som skulle handla möbler med frugan. Och klart mindes han dom glada svenskarna som frågade efter shotglas till sin medtagna dricka. Så nu när jag sitter här i sängen och reflekterar över min helg är jag mer eller mindre utmattad. Men ändå är jag pigg och upprymd. Imorgon är jag ledig, på onsdag kommer Jalle, och Lolli min älskling ska visst flytta hit till Köpenhamn efter jul. Aldrig mer ska jag gå utan henne i månader, och inte ska jag behöva känna mig halvt tom när hon inte är hos mig. Utekvällar, myshelger, caféfrukostar och söndagskrök. Vi kommer leva som förr, lyckliga och lite naiva i vår stad.

Rick Ross


Piece of cake, I guess

Presentationen gick ju bra, jag bet ner mina naglar helt i onödan. Nu får vi vänta på deras återkomst om sådär två, tre veckor. Ikväll blir det pluggfritt. Ligger redan i sängen faktiskt. Mer eller mindre utslagen efter dagens alla strapatser. Så fixa lite musik till mobilen, sen sova riktigt riktigt gott. Och imorgon, då blir det sovmorgon :)

Eftersom jag även ikväll har lite Jalle-längtan/saknad så blir det låten han så glatt rekommenderade


CNS, ANS, WTF?

Lite mer än två timmar kvar, nervös jaa. Känns som att det kommer dumpas idag, men då har man ju iaf en ny chans nästa vår. Gosh, långt dit. Jag vill ut och dansa ikväll, röra mig till musiken och känna hur takten pulserar inom mig. Le Cardinal lockar eftersom det är högklackat till dom första 99 tjejerna som kommer. Helsingborg nästa?


Måske er jeg lidt en stripper for dig

Jag pluggar och har ångest redan. Så lite musik för att försöka minska ledan. Men inte blir det bättre inatt. Imorgon när det är över, då snackar vi business. Då ska vi nog cykla till jobb och försöka undgå brännmärken från sadeln. Så tills dess, dansk musik, Medina.


Pirååger

När två veckor gått och man fortfarande inte är frisk, då kan man börja tvivla på sitt immunförsvar. Fast imorgon blir det ett besök hos doktorn och så får vi se vad han säger, kanske håller jag på att dö inombords efter allt festande i livet.. Hehe, not likely. Fördelen med att vara sjuk då? Förutom att gå runt på jobb och se ut som en zombie. Jo, kolla på serier natten lång, det är niice. True Blood har man kommit ikapp med nu, och återigen är man tillbaka i "beroendet". Sofie min darling, hon kom på besök och lämnade en massa gott i min lägenhet, så jag behöver ju inte handla mat på ett tag. Fast, kanske borde man äta annat än piroger och godis. Även om jag verkligen älskar piroger. Vem hade inte kunnat leva på Gorby's piroger i en månad eller två?

RSS 2.0