Nyårskrönika 2010

Året 2010 startades med familjen och Sofie, ett för en gångs skull lungt firande eftersom jobbet väntade tidigt dagen efter. Då hade jag bara några enstaka dagar kvar i Sverige, sedan blev det en flytt till Folkvarsvej på Frederiksberg och jobbskifte från McDonalds till IKEA. Mitt i vimlet letade min gamla kärlek upp mig, och vi sågs ett kort tag. För att sedan gå skilda vägar med beslutet att aldrig bli mer än vänner igen. Så träffade jag en massa danskar, den ena trevligare än den andra, och en fastnade jag för. Men hans ambitioner för oss visade sig vara större än dom jag själv hade, och han fick lämnas innan det gick helt fel. Det firades singlarnas allahjärtansdag med Lolli och pojkarna, och snabbare än jag väntat så försvann snön och våren kom. Med värmen kom militärerna, och jag hade en kort bekantskap med glamouren runt prinsar och slott. En varm vårkväll i Helsingborg och snart var jag lite smått fallen för kärleken, om än för en kort tid. Jag hade min söta Sofie som blev mitt lilla utgångsprojekt under det första halvåret, och vi fick henne att gå från blyg tös till krogprimadonna. Jag kunde ju inte vara annat än stolt över henne när sommaren kom och vi tog på äventyr i Malmö. Kvällar på olika balkonger, drickandes öl med trevligt folk, och ibland även sjunga en liten trudelutt eller två när gitarren drogs fram. Återigen hittade jag en som var värd mer än vanlig uppmärksamhet, en som fortfarande ligger nära mitt hjärta, även om det aldrig skulle funka. Men det var en rätt så lugn sommar utan festivaler, fast det togs igen lite med festande i Köpenhamn, mest tillsammans med kollegorna och mina glada Malmövänner. Och Sofie såklart! Ett Stockholmsbesök med tjejträff var också med i spelet, och dom dagarna var nog nästan dom bästa på hela semestern. När sommaren blev höst och skolan började igen, då fick mina turer hem till Sverige bli färre. Även om jag då och då smet iväg en kväll för att vara i atmosfären jag trivs i så mycket. Jag flyttade till en ny lägenhet, en som jag köpt, och kunde nu äntligen känna mig lugn över min bostadsituation. Hösten försvann snabbare än väntat, med titeln Sverigemästare i bagaget. Snön började falla och jag fick under mina löpturer se hur parken förvandlades från grön till vit. Julen kom, skolan slutade och Sverige väntade. Och nu är jag här, den sista dagen på detta året. Ett år som för mig stått för förändring, lära mig stå på egna ben, förstå att det inte är farligt att känna sig ensam och att lämna det förflutna just i det förflutna. Så när jag ikväll utbringar min skål på tolvslaget, och firar tillsammans med mina vänner på Rådhusplatsen, då vill jag lyckligt se fram emot nästa år, för trots alla turer jag haft under detta så har det varit ett riktigt bra ett.

Champagne Dolce

Dags att fixa inför kvällens firande. Gästerna trillar in om sex timmar och det ska inhandlas mat, städas och fixas. Så vi förtjänar musik, men jag går ifrån det som dom flesta kommer posta idag, nämligen ABBA's Happy New Year. Nej istället får ni en av mina absoluta favoriter of all times. Vad skulle jag annars lyssna på medan jag fyller min inköpskorg med Asti Spumante?


Insomnia

För att jag ligger i sängen och inte kan somna. Det känns lite vemodigt att jag åker hem imorgon. Man saknar stillheten här ute på landet när man lämnat det. Fast det ska helt klart bli skönt att komma hem till min egen säng och inte behöva känna mig som en gäst i mitt gamla rum. Och julen sprang förbi riktigt fort detta året. Jag hann inte riktigt med allt som jag tänkt, men halvvägs kom jag nog. Det festades med kusinen på juldagen, shoppades med mamma och syrran, och sist men inte minst blev det bio med Lolli som jag inte träffat på evigheter. Så jag kan nog helt klart kalla mig nöjd med denna omgången. Även om den inte blev så lång som jag helst velat ha den. Men det lämnar ju lite att vilja göra tills nästa besök.

Och fram tills att jag somnar blir det att lyssna på dagens favoritlåt


CrushCrushCrush

Det skulle ha varit en utgång i Malmö bland inoljade kroppar och transvestiter. Istället blev det en überförkyld kväll på soffan med dåliga filmer på teve och en allmän tristess. Hur får man tiden att gå snabbare när den är såå långsam? Jo, vi planerar Londonresan ännu en gång. Kollar artistlistan för Sweden Rock och inser att Yran nog skulle passa bättre. Terroriserar Sofie över msn. Knarkar musik på Youtube. Drömmer om Mannen.
I got a lot to say to you
Yeah, I got a lot to say
I noticed your eyes are always glued to me
Keeping them here
And it makes no sense at all

They taped over your mouth
Scribbled out the truth with their lies
You little spies
They taped over your mouth
Scribbled out the truth with their lies
You little spies

Crush
Crush
Crush
Crush, crush
(Two, three, four!)

Nothing compares to a quiet evening alone
Just the one, two i was just counting on
That never happens
I guess I'm dreaming again
Let's be more than this

If you want to play it like a game
Well, come on, come on, let's play
Cause I'd rather waste my life pretending
Than have to forget you for one whole minute

They taped over your mouth
Scribbled out the truth with their lies
You little spies
They taped over your mouth
Scribbled out the truth with their lies
You little spies

Crush
Crush
Crush
Crush, crush
(Two, three, four!)

Nothing compares to a quiet evening alone
Just the one, two i was just counting on
That never happens
I guess I'm dreaming again
Let's be more than this now

Rock and roll, baby
Don't you know that we're all alone now?
I need something to sing about
Rock and roll, hey (Hey!)
Don't you know, baby, we're all alone now?
I need something to sing about
Rock and roll, Hey
Don't you know, baby, we're all alone now?
Give me something to sing about

Nothing compares to a quiet evening alone
Just the one, two i was just counting on
That never happens
I guess I'm dreaming again
Let's be more than this
No, oh

Nothing compares to a quiet evening alone
Just the one, two I was just counting on
That never happens
I guess I'm dreaming again
Let's be more than
More than this


Födelsedagar och malmöitisk kultur

Först var det en födelsedagsfest i centrum. Två herrar skulle firas, och dit skulle jag tillsammans med kusinen. Det förfestades tillsammans med några av hennes vänner. Vin, snack och musik som kunnat höra hemma ute på landet. Men vi var nöjda ändå. Fast vi skulle ju vidare, så en taxi upp till stan, släppa av andra på vägen och sen hamna på adressen där festen skulle vara. Men där var ingen fest just där, fel husnummer hade utgetts, så efter ett telefonsamtal var vi återigen på väg mot festen. In i värmen, gratta födelsedagsbarnen och sedan slå oss ner för att avsmaka den första ölen. Kropparna kom igång, det började att dansas, på bänkarna, bordet. Det bjöds på mer öl och vi fortsatte att underhålla oss själva. Där var några bekanta ansikten som pratades med, sen nya människor som snart var kvartens bästis. Som vanligt kom frågan om vem av värdarna man legat med och den skrattades åt. Men där var många snygga herrar i lokalen, så blicken kunde gärna stanna kvar lite längre vid skepnaderna i baren lite då och då. Några var snyggare än vad jag mindes dom. En stod ut mer än någon annan. Snart blev det dags att dra vidare mot nästa mål. Snabbt in i en lägenhet för att hämta upp nödvändigheter, sen en vandring mot bussen. Dom andre skulle till Breeze, dansa lite till. Jag däremot, jag skulle hem och jobba om ett fåtal timmar. Så min resa blev mot Danmark, på ett fullsatt tåg där jag somnade och vaknade upp hållplatsen efter Köpenhamn. Efter en lång väntan kom S-tåget och jag var återigen på väg hem till en varm säng och en Svante som mer än gärna myste med mig. Väl innanför dörren upptäckte jag att både halsduk och en vante fattades och att jag inte hade i minnet just vart dom missplacerats. Men när jag vaknat efter min en extremt kort sömn upptäcktes det även att väskan min var fylld med oöppnade ölburkar. Så kanske använde jag mig utav byteshandel där i baren och bytte mina vinteraccessoarer mot ny dricka.

Det gick en vecka innan jag satte min fot i Malmös uteliv igen. Denna gång för utgång på KB med härliga herrar. På vägen dit blev ciderburkar uppdruckna och det mer eller mindre dansades fram på gatan, iallafall från min sida. Väl framme insåg vi att vi var tidigt ute och klubben hade inte öppnats ännu, så det blev att vänta. Men det var ju väntan värt, och när vi kom in i värmen var det bara dags att hänga in sina kläder och dra sig mot baren. Fast som alltid så kom man inte mer än någon meter innan man träffade gamla bekanta och glatt utdelade man kramar till höger och vänster. Linus stod för drickan, och uppdraget att få mig att ännu en gång dansa på borden hade startats. Jag kan inte minnas musiken som spelades under kvällen, men att min telefon la av och inte ville fungera, det var nästan en katastrof. Tacka vet jag extratelefonen! Så trillade där in en massa sms helt plötsligt och till tonerna av Från Och Med Du dansade jag återigen loss. När morgonkvisten kom slog tröttheten mig helt plötsligt, och det blev hemåt som vaknades. En varm säng, sällskap och en väldigt väldigt god sömn.


Snowflakes

Jag har inte kommit så pass lång som att känna hur julen är här. Men jag blir upprymd varje gång jag går genom snöhögarna, skrattar till som en barn när snön faller och småskuttar när ingen ser på. Fast vem visste att julpynta kunde vara så tråkigt. Det kräver ju att man städar. Då är det roligare att köpa och slå in julklappar. Speciellt hundarnas. Att komma hem lite nu i två dagar får nog igång julkänslan. Värma mig vid kaminen, mysa med djuren och bli bortskämd med hemmalagad mat. Det avslutas med fest och dans i kusinens sällskap. Sen återigen dags för Köpenhamn och jobbet.

RSS 2.0