Just another Sunday in Copenhagen

Gårdagen var ju riktigt trevlig får jag säga. Sofie var lockad över sundet för en runda på Tivoli i solskenet. Dock infann solskenet aldrig sig, istället var det stilla regn hela dagen. Men inte stoppade det Danmarksimmigranten och Sverigeinvånaren. Lunch på BK, turpass löstes och samma karuseller åktes om och om igen. Det var Odinexpressen, Minen, Himmelskibet, Snurretoppen och Galejen. Sen lektes det bland dom andra småbarnen inne på Skærsilden. Dessutom kan jag nog skryta med att vara den enda som gick ut blödande därifrån efter en åktur ned för rutschkanan. Efter timmar i regnet under ett färgglatt BR-paraply blev god mat på Apollo, förrätt och därefter efterrätt. Perfekt dag.

                                    
Lunch =)          Någon som inte gillade sitt paraply..     Sofie i regnet


.

Hemkommen från träningsrunda och solariumet. Börjar äntligen bli lite brun och snart börjar väl träningen ge resultat. Nu väntar bara all tvätt som ska tas tag i och lite som ska städas undan innan jag ska sova. Sen upp igen, träna, dammsuga och iväg till jobb innan min käre gäst kommer på kvällen. Dessutom ska min klänning levereras hem till mamsen imorgon, så jag hinner ändå prova den i helgen. Nu gäller det bara att den passar också!

Musikallängtan

Om det så kunde komma fler underbara musikaler, få mitt hjärta att smälta om och om igen


Hurtbulle à la København

Ja köpenhamnsmentaliteten har kommit åt mig, alla springer, överallt! Så nu sitter jag i min soffa med trötta ben och andas nöjt ut efter min tur i Frederiksbergs Have. Träningsvärken från igår har inte ens lagt sig, men lite bortdomnad har den nu blivit. Så kanske blir det en framtid som duktig motionär med killerlegs och ett flås som heter duga. Som alla andra år är ju kondisen på noll och jag siktar mer på att gå i raskt tempo än att jogga och dö halvvägs av utmattning. Men visst är det skönt när man står där efteråt och stretchar, känner hur hela kroppen är mjuk och följsam. Som tidigare nämnt är det verkligen himla tur att jag har en bakgrund med massor av ridbyxor, för mitt ass har inte en chans att gömma sig i mina träningsbyxor. Men inte skäms man över sina tillgångar, speciellt inte när dom redan är så pass vältränade att dom inte dallrar till under språngmarschen ;) Dags att sticka ner till affären, sen blir det dusch med en välförtjänt bodyscrub.

Klänningsproblem såklart

Efter långa minuter i telefon med tullen är det nu konstaterat att det fortfarande saknas papper för klänningen. Just nu undrar jag om man kan komma undan med att dra på sig en svart sopsäck, pynta den lite och hävda att det är en Valentino.

Vuxendagar

Jag måste helt klart lära mig det här med uppdatering, den den suuger verkligen. Visst är det mycket med skola och jobb emellanåt, men fem minuter här och där ska jag väl kunna hitta till skrivandet. Så vad har hänt med mitt liv och vad händer nu? Well, det har varit många turer hem till Sverige och familjen, utgångar, födelsedagsfester med alkohol och impulsiva frierier på fyllan. Numera är jag en blivande Ms Andersson, dock tror jag inte att konceptet riktigt håller när min så kallade fästman inte visste vilket knä eller om det var båda han skulle stå på och dessutom använde en av mina egna ringar som förlovningsring. Men nu har jag iallafall tränat på frieriscenen, så att säga ja när det väl blir verklighet kan ju inte vara särskilt svårt. Balen närmar sig och mina inköp har börjat trilla in, skor och väska ligger fint i kartonger och väntar på att bäras. Det lilla stressmometet är ju klänningen som fortfarande inte kommit och det blir ju värre för varje dag. Tänk så är den ful, tänk så passar den inte och tänk så godkänner inte Robert den!.. För att förebygga det mittersta alternativet halvsvälter jag mig själv och tränar varje dag, men när regnet öset ner är inte det så himla kul att gå ut och springa. Sen är det ju den råa vetskapen om att min kropp inte klarar större ansträngningar efter att jag varit sjuk, då blir jag bara dålig igen och svullnar upp i hela halsen. Så istället för att slimma mig själv blir jag ironiskt nog större. Men snart, två veckor senare, ska väl det hela släppa. Trots motgångarna har jag inhandlat nya träningskläder och det är verkligen tur att jag har år av ridbyxor bakom mig, dessa tighta byxor visar nämligen allt. Utöver träning och matmani blir det ett försök på en skonsam solbränna vilket innebär uppstart med brun utan sol som sedan blir korta stunder i solaiet. Om fem år har jag nått brännan min mamma får efter tio minuter. Ja det är mer eller mindre det som hänt, nu blir det snart sommar med semester och en massa jobb. Ännu mera knarkande utav Glee och diverse vampyrserier, vara odräglig tillsammans med töserna i Stockholm, uppleva dansk sommar, kanske köpa lägenhet och väldigt gärna bli brun(!).

Ja på tal om köpa lägenhet, efter snart fem månader med konstant medvetenhet att mitt kontrakt kan sägas upp har jag nu ställt in mig mer på att hitta en lägenhet att köpa och ha under resten utav min tid i Danmark. Såklart gärna på Frederiksberg, som jag verkligen älskar att bo på, men annars kanske lite ner mot Vesterbro eller liknande. Mot förmodan så blir jag nog lite mer vuxen för varje dag som går. Hur gick detta till?

Vikten utav betydelse

I sin strävan efter utveckling glömmer man ibland bort att vissa saker faktiskt betyder något i efterhand. Vi blir blinda i jakten efter resultat att resan dit inte spelar någon roll längre. Jag har själv alltid strävat efter perfektion och på vägen glömt bort att se på de saker som gav större innebörd för mig. På många sätt har jag faktiskt min flytt ifrån storstaden att tacka.

Ja det var ju så att jag under mina tidiga tonår flyttade ut på landet med min mamma och på så sätt avskiljdes från mina vänner och festmentaliteten som pågick när man var fjorton år, den så kallade fjortis-eran. Det nya livet och människorna jag lärde känna gjorde att jag inte var lika driven att ta mig hem till min pappa i storstaden om helgerna, utan istället hängde jag på en fritidsgård, spelade biljard, och körde filmkvällar om och om igen. På ett sätt saktade det ner min festutveckling och även den sexuella utvecklingen.

När min bästa vän genom hela livet förlorade sin oskuld som trettonåring var jag fortfarande okysst, och när hon var inne på sin tredje ”seriösa” pojkvän hade jag fortfarande inte haft en enda. Just då såg jag det som jobbigt och undrade om det var något fel på mig. Men idag är jag glad över det hela. När jag väl fick min första kyss vid fjorton års ålder var det av killen jag var upp över öronen förälskad i, och när jag som femtonåring förlorade min oskuld till honom ångrade jag det aldrig.

Min första fylla kom inte förrän i slutet av nian, och sedan dröjde det till gymnasiet innan min andra. Och när det gäller pojkvänner har jag endast haft ett fåtal förhållanden, varav endast ett varit riktigt seriöst, och då hjärtkrossande när det brast. Förälskelserna däremot har varit fler, men dom har även inte betytt tillräckligt mycket för mig för att jag skulle vilja ha något mer utav det.

Många tror att mitt självförtroende och min självkänsla beror på popularitet, men jag kan inte hålla med. Det har varit en inre utveckling efter min 18-årsdag och faktumet att jag aldrig lärde känna kroglivet ur en annan synvinkel än den jag fått presenterad för mig här på forumet. Det hela var ”Livet är en lek”. Jag var nämligen varken populär eller opopulär under min skolgång, jag var den som egentligen inte brydde sig om vilket.

Jag hade mitt lilla gäng, vi som gillade musik och varandras sällskap. Vi som sjöng på varenda skolavslutning och på ett sätt gömde oss bakom våra röster – jag vet att jag gjorde det. På scenen var jag alltid oantastlig och det blev min säkra zon. (Nu vet ni varför jag är så galen i karaoke.) Sången gjorde mig självsäker och än idag utnyttjar jag den när jag känner mig vilse eller nervös. På krogen blir det en liten melodi i huvudet när det är dags att slappna av, sedan ett djupt andetag och stegen fram till det nya namnet i min kontaktlista.

Säkerheten i mig själv har gjort att jag inte går hem med någon jag inte anser vara ”värdig” mig, men jag minns även hur det var att vara nykläckt krogprimadonna med killar som drog i en från höger och vänster. Då blev det många ångrade krogragg med ångesten krypande dagen efter. Sex var bara sex, och jag tyckte att det var aldrig mer än mediokert. Men från och med kvällen jag träffade en kille som var ett riktigt djur i sängen, som tog mig hårt och visade hur sex skulle vara, då var jag förstörd för all framtid.

Jag visste vad jag förtjänade, vad jag ville ha och att ta hem killar blev en större utmaning än förut. Nu var det inte bara sex som krävdes, utan riktigt bra sex, sex som mättade alla behov och som inte var puttenuttigt och frågande. Det fick en helt ny innebörd och vikten utav sexets kvalitet var orubblig.

Så idag kan jag kalla mig kräsen med en god innebörd. Inte kräsen i ursäkten att jag inte får det jag vill ha, utan för att jag vet vad jag vill ha, vad jag förtjänar, och inte nöjer mig med mindre. Jag vet vad som krävs av mig själv för att vara nöjd och inte göra det som får mig att ångra. Det låter egocentriskt, men min tid är värd mer än att slängas bort på det jag i slutändan önskar bort, då är det bättre att fylla det med upplevelser och roliga historier.

Sen finns det ju skräckexemplen i ens liv som man velat sudda ut pga pinsamheten i det, men även behålla då det faktiskt ger en jävligt bra historia. Livet som jag numera lever har gjort mig mer erfaren både sexuellt och socialt än de flesta utav mina vänner, men jag erkänner mig även besitta kunskapen om det så kallade goda livet när man insett vikten utav betydelsen.

Så under din egen resa har du säkerligen stött på många olika upplevelser du idag kallar erfarenheter, och om du inte gjort det ännu så kommer du snart att göra det om du tillåter dig själv. Det är inte fel att vara kräsen så länge det inte begränsar dig, och det är definitivt inte ett säkert kort att välja kvalitet framför kvantitet.


Song for the Waiting

Medan jag slipar på inlägget som ska vara färdigt till inatt någon gång. Tyvärr finns det inte någon musikvideo till denna mans underbart gudomliga stämma och låt, men inte kan man koncentrera sig på det när ens hjärta bokstavligen talat smälter i takt med musiken. Inte finns han på Spotify heller, än, men går att hittas på thesixtyone. För medlemskap krävs en referral, så om det bes snällt kan en av mina användas.Jag är så förälskad


RSS 2.0