Onsdagsromantik
Du är mitt undantag


Party like it's Ikea

Ja om det är något som konstaterats så är det att folket på Ikea verkligen vet hur man kör på fester. Först var det temafest på Park Café med klädkoden svart/vitt för två veckor sedan. Och igår var det kräftskiva för avdelningen i min lägenhet. Dricka i mängder som fått mig att mer eller mindre tappa fokus denna otroligt sega söndag. Tur att man har föreläsningsfria måndagar. Men vilket nytta gör det när man mer eller mindre har ett slagfält i lägenheten som ska rydas upp. Ytterligare ett avsnitt med Californication, lite Coke Zero, kanske chips. Vem visste att Hank Moody sover i en säng bäddad med Ikeasängkläder?, ja Kajsa Blad för att vara mer exakt..

There will be a hole in my heart in the shape of you

Det känns väldigt vemodigt att sitta här i sängen med Tia liggandes i fotänden när jag vet att efter inatt så kommer hon aldrig mer att göra det. Ännu hårdare blir det att acceptera när jag egentligen skulle ha tagit över henne till Köpenhamn på fredag. Men jag är ändå lättad över att det hela upptäcktes innan, för jag vet att jag inte kunnat resonera lika klart när jag äntligen fått tillbaka henne som min egen. För jag har ju saknat henne dom senaste nio månaderna och längtat efter henne, trots att hon "bara" är en katt. Min katt. Den som sovit med mig, krupit upp i mitt knä, kallat på mig när jag suttit i soffan, åkallat min uppmärksamhet och kärlek. Den knäppa katten som sítter på bakbenen och viftar med framtassarna när hon vill ha godis, kel och uppmärksamhet. Hon som älskar päron och torrfoder men fnyser åt blötfoder. Som på pappret tillhör min syster men som jag tog över för ett år sedan. Helt enkelt katten som jag mer eller mindre avgudar. Allt gick så snabbt idag och jag fick mer eller mindre ta mig akut över sundet inför imorgon. Ett veterinärbesök som skulle klargöra Öresundsflytten blev istället en rekommendation om avlivning, och trots att jag varit på andra sidan sundet så känner jag mig som boven i dramat. Hur kunde jag som pluggar till veterinär missa att hennes pälslösa fläck innebar en leversjukdom? Hade hennes skinn hunnit gulna och jag såg inte det? Istället har jag tryckt på om sprutor som skulle tas mot rabies och hur mycket jag ville ha över henne. Så jag vill inte sova inatt, jag vill inte gå miste om dom sista timmarna hon har i livet. Även om det bara betyder att ha henne sovandes i mitt knä.

Lördagsmys


Kondisutmaning 2010

Sommarens festande har ju verkligen inte varit bra för varken skallen eller vikten, så nu blir det att komma igång med träningen igen. Köpte lite nya kläder när dom hade rea på SportMagasin, så nu har jag ett extra par byxor och två nya tröjor som funkar alldeles utmärkt. Man märker verkligen hur snabbt kondisen försvinner, och idag kunde jag inte alls springa så pass långt som jag gjort tidigare, men sen är jag ju dålig på att ta min medicin också.. Så varför inte utmana sig själv att om 16 veckor kunna springa non-stop genom hela min playlist? :) Träningsdagboken har startats igen så förhoppningsvis pausar jag inte mitt i allt denna gången. Man kan ju alltid blicka framåt och rikta in sig på att springa Tjejmilen nästa år, ja kanske även Copenhagen Marathon. Fast fyra timmars löpning, vet inte riktigt om det är min cup of tea. Jag är hellre solbränd, snygg och uthållig under festivalerna. Så som det ska vara!


Dagens favorit under träningen

 


Musikpepp innan jobb


La Roux - Bulletproof
Uploaded by LaRoux. - Watch more music videos, in HD!

The danger is in the waiting

Jag är bara 20 år, ändå oroar jag mig ibland över att jag kanske aldrig hittar den där riktiga kärleken igen, att jag ska leva ensam. Ikväll är ett sånt tillfälle när det slår mig utan förvarning. När min storasyster var i min ålder, då hade hon träffat sitt livs kärlek, honom hon idag bor tillsammans med och planerar att skaffa barn med inom några år. Mina flesta vänner är inne i seriösa förhållanden och förlovningarna börjar till och med poppa upp här och var. Och vart står jag just nu? Mer eller mindre ensam i ett annat land, utan dessa vänner. Flyktiga vänner finns här på min sida av sundet, men inga jag ankrar mig fast vid. Även dessa har förhållanden, ja förutom dom killar jag träffar ute på krogen. Om och om igen säger jag till människor att inte nöja sig med vad dom får, utan att dom ska sträva efter det som får hjärtat att ta ett extra skutt, att inte ta vad som erbjuds i brist på något annat. Ändå finner jag mig själv att leka med tanken emellanåt, för trots att jag är en person som klarar mig väldigt väl på egen hand så mår jag som bäst när jag är med någon. Det är då jag verkligen får leva. Jag säger inte att jag är trasig just nu och att jag behöver något att komplettera mig, men vetskapen om att man har någon som väntar på en, den är oslagbar och jag saknar den. Den gör mig trygg och modig, samtidigt som känslorna skrämmer skiten ur mig varje dag. Jag minns hur det kändes att slås utav känslorna för en annan person varje gång jag såg på den, att fyllas utav värme på grund av ett leende och sakna någon varje sekund som gick. Det är att älska, vilket skiljer sig så från alla förälskelser man kan ha. Smått förälskad blir jag då och då, men det går över lika snabbt igen, och varje gång är det i personer som faktiskt inte kunnat ge mig något överhuvudtaget ändå. Men det är tanken om att dom kunnat göra det som triggat det hela, och drömvärlden tar över verkligheten. En förälskelse visade sig dock vara äkta och den hänger fortfarande kvar sen början utav sommaren. Dit vill jag tillbaka, till dom ljumna sommarnätterna där han var i mitt sällskap, den speciella dragningen till honom och den nästan elektriska spänningen mellan oss. Men hans förflutna, hans nutid och hans redan skrivna framtid, det gör det svårt för mig och önskan om att vara nummer ett i hans liv. Istället blir det att vara nummer två, och ha kravet om att vara mer vuxen än vad jag egentligen är. Ibland undrar jag om han bara är omedveten och inte reflekterar över alla sina konklusioner. Kanske vore det enklare så när jag ändå aldrig kan läsa människor för min personliga vinning.


Elsk Hjertet!

För oss som ännu har turen på vår sida och dem som inte haft samma lycka som oss. Köp ett armband på Matas för 30 dkr, eller något ur webbutiken på elskhjertet.dk. Hjärt- och kärlsjukdomar är verkligen inte att leka med! Själv så har jag redan köpt två.

Karen Elson

Tillbaka i Köpenhamn efter en helg i Sverige. Sittandes på golvet bland alla mina skolpapper, lyssnandes på en ny upptäckt. Snart dags för lite Jonatan Spang. Gotta love those comedians!


Lair of the Unknown

Fortfarande utan eget internet, jäkla bredbandsleverantörer! Får ringa och skälla på dom idag efter jag varit i skolan. Fem dagar kvar, sen börjar det hela igen, och jag vet inte ens vilken övningsgrupp jag ska vara i. Och mitt Absalon, det är inte uppdaterat, såå inga nya kurser, inga meddelanden, inget schema. Detta bådar ju gott.

RSS 2.0