Bakelibakbak

Fars dag igår, fast då jobbade man, så fick fira pappsen idag istället.
Bakade till och med en tuppkaka att ha med mig dit. Riktigt god blev den faktiskt =)


Så, recept om någon känner sig manad att prova ;)

Ingredienser:
2 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
50 g smält margarin
Äpplen
Kanel


1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Vispa ihop äggen och sockret, smeten ska bli vitaktig.
     Använd gärna en elvisp
3. Tillsätt mjölet, bakpulvret och smöret.
     Vispa smeten jämn.
4. Häll över smeten i en smörad kakform (gärna en form med avtagbar botten).
5. Skala äpplena och skiva dem i centimetertunna skivor, stick ner dem i smeten.
6. Strö lite socker och kanel över smeten och sätt in formen i ugnen.

Kakan är färdig på ca 20 minuter.
Servera gärna med kall vaniljsås.

OBS!
Öppna inte ugnen flera gånger medan kakan gräddas, då är det risk för att den blir dödbakt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0