Ordbajs

Okej, bloggtorka ett tag nu.. Skyller på att mitt febriga tillstånd de senaste dagarna. MEN idag är det bättre, nu är vi på väg tillbaka till det normala och får iaf uppleva två av de fem sista dagarna i denna sista skolvecka. Morgondagen lockar med betygssamtal i projektarbete och samhälle(?), religionsprov där jag ska redogöra för de monotistiska religionerna och ett kort föredrag där vi ska diskutera negativ miljöpåverkan på Stora barriärrevet. Jag känner att jag verkligen lever dessa dagar. Fredag blir iaf lite bättre =) Startar upp kl 8 med ett ridprov ute på Flyinge, sedan har vi en avslutningsceremoni mellan 10 och 12. Lämna in våra kära passérkort, äta tårta och få ha våra studentmössor på. Fast själva studentoutfiten blir det inte, den är ju helig ffs! =P Guud, önskar att jag haft tid att skriva mer, har ett inlägg i skallen som jag måste få ur mig snart. Imorgon, eller fredag, allra senast i helgen ska det publiceras. Nu väntar de sista arbetena som ska skrivas, ett prov som ska pluggas till och en powerpoint-redovisning som ska färdigställas - och allt detta till imorgon. Just det ja, jag var på arbetsintervju idag. GO me! \m/

Bli vuxen

Idag vill jag bli vuxen, jag vill vakna upp varje morgon med någon jag älskar, bo i en lägenhet som har balkong med morgonsol, tvinga mig själv att städa garderoben, laga mat och diska disk som är flera dagar gammal.

Snilleblixt, hjärngympa

Jag vet varför man får huvudvärk => Träningsvärk från när man använt hjärnan för mycket

-

Att säga hejdå till en vän
att lämna den kvar i det förflutna
Att hålla fast
vid tidigare obefintliga minnen

Att reservera en plats i sitt hjärta
och att aldrig låta någon annan ta den
Så att när stunden väl är kommen
behövs det ingen ommöblering

Att ta farväl av en trygghet
som lindrat ett barns många bekymmer
Att ta bort följeslagaren
stående vid den unge mannens sida

År utav vänskap
en livstid utav glädje
Alla de lyckliga stunder
där sorgen inte kommer åt

My girl

I know how it feels
To wake up without her
Lying here all alone
Just thinking about her

I can't believe
Her hold on me
it's somethin indiscribable
I know she knows
But won't you please

If you see my girl
Just tell her i miss her smile
Tell her I'm counting the minutes
Gonna see her in a little while

My Mr Dreamy, or at least eyecandy

Ikväll såg jag honom på dansgolvet, min Mr Dreamy, det utseendemässiga idealet jag letar efter. Han var lång, mörkhårig, hade bruna och intensiva ögon, en vältränad kropp, tatueringar som prydde armar och hals, och sen den där mystiska utstrålningen som jag fastnade för direkt. Han var rockern visuellt personifierad. Två sekunder, sedan är jag på väg mot honom, öppnar munnen för att säga hej, formar orden med tungan, men de kommer aldrig fram.. Mobilen avbryter mig och när jag senare försöker hitta denna uppenbarelse igen är han spårlöst försvunnen. Han är bara ännu en fisk i den gigantiska pöl jag lever i, men ändå tänker jag återvända till min plats på dansgolvet där jag hoppas på att få återse honom.


Sex and Candy

Månadens (ja om inte årets!) låt


Got game? - I don't think so..

Okej, detta heta ämne i medierna nuförtiden - game. Det som antingen välkomnas med öppna armar eller förkastas efter två sekunder. Då kommer frågan, vad anser jag? Använder jag mig utav det? Och funkar det? Först och främst, det funkar!!, den som säger något annat är antingen trångsynt eller inte tillräckligt observant. Jag själv använder mig inte utav det. Varför? Jo, jag är tjej, jag använder mig utav egna avläsningar, MEN, att vara i närheten utav killar som sysslar med det ger mig en insikt i killars tankar, vilket i sin tur ger mig ett större kunnande om hur jag ska hantera och läsa killar. Det är en evigt uppåtgående spiral, desto mer jag erbjuder, desto mer får jag tillbaka. Man säger att killarna har game, de vet hur man ska handskas med tjejer. Men jag, tjejen som umgås med dem, har inget game alls, inte ett litet uns av det ens. Jag kan fråga mig själv varför om och om igen, men det enda jag kommer fram till är - jag vill inte ha det. Jag behöver självinsikten om mig själv som i sin tur ger mig förmågan att se in i andra, och det ger killarna mig, men förmågan att gamea i benämningen att ragga (vilket game egentligen inte handlar om!) är jag totalt vilse, och detta för att jag inte har brytt mig om att lära mig. Jag kan redan interagera med andra människor utan problem, det är blyghet (AA om man vill säga det i game-termer) som sätter stopp för mig då och då. Jag använder dock game till att avläsa situationen när jag är ute, att se hur andra människor reagerar på varandra.

Som sagt, jag är en person med noll game. Se mig en kväll på krogen där jag ler stort, pratar med mina kompisar, sjunger och dansar för fullt. Men aldrig någonsin går jag fram till någon och frågar om vem i ett band som får ligga mest, varför? - det är inte väsentligt för mig. Nu kommer jag att låta trångsynt, men mitt sällskap innehåller redan härliga människor och jag känner inte att jag behöver gå fram och prata med den allmänna grå massan som oftast består av sliskiga killar på ett dansgolv som saknar någon som helst respekt för min personliga zon. Och skulle det hända att jag ser någon som i min värld är en 10a, då går jag fram till honom och kör min egen grej. Kanske nappar han, kanske inte. Visst, jag kan säkert bli needy, men det är väldigt ovanligt att det inträffar. Skulle jag däremot bli det, då måste det vara nått som är riktigt speciellt med honom och DÅ är han något jag vill ha. Som en person utan game får jag förlita mig på min egen charm och hoppas att jag på de 20 sekunder jag har på mig att leverera vilken härlig människa jag är, lyckas med mitt uppdrag och går ifrån honom med ett nytt nummer i min mobil.


Synpunkter? Dela gärna med dig!


Oh yeahMina två favoritdanser i en och samma video.
När poledancing kommer till Öresundsregionen SKA jag ta en kurs i det!

Det så kallade flickvänsmaterialet

Jag är inte vad man kallar flickvänsmaterial, inte som det ser ut nu. Jag är inte den man tar hem till sina föräldrar för att visa upp det perfekta förhållandet, inte heller är jag den som snällt väntar på den första kyssen, vill bli bjuden på fika och bio, eller ägnar mig åt små söta mobilsamtal natten lång. Nej, jag är den där du ser ute på krogen med det stora leendet som visar att jag är helt oberoende utav en beskyddare. Jag behöver ingen som försörjer mig, överöser mig med kärlek och presenter, och som behandlar mig som om jag vore gjord utav glas. OM jag hade följt med dig hem till dina föräldrar, hade jag bara längtat efter att få vara i enrum med dig, jag hade suttit och skickat blickar till dig under hela middagen och bara utav artighet svarat på dina föräldrars intervjufrågor. Jag är den där semesterflirten man berättar om i efterhand, äventyret man hittade på krogen, fantasin som spelade. Inte den långa förälskelsen som sitter kvar i minnet. Jag sliter hellre av dig kläderna med passion än att ömt smeka av dem. Jag vill ge upplevelser framför känslor.

Utvecklar mer en annan dag, när inte matten stirrar på mig från skrivbordet.

-

"Alltså jag vet inte hur jag ska berätta detta utan att du blir rädd.
Men jag gillar dig, och inte på ett sånt vänskapligt sätt utan mer. 
Liksom jag snackar inte med X för att jag vill ha honom, utan för
att veta varför du föll för honom, för jag har fallit för dig..
Har inte vågat säga det innan men kände efter att jag sov hos dig
sist så var du tvungen att få veta. Man kan säga att jag medvetet
försökte få X intresserad av mig så du skulle släppa honom.
Förlåt."


Jag vet inte vad man svarar på något sånt här,
hur gör man det utan att såra personen?
Jag vill ha kvar den i mitt liv.

"Efterord" - Till den som det berör

Tack för att du tagit dig tiden att läsa mina tankar, att du tagit del utav det jag har att erbjuda och jag hoppas att det inte kommer att gå obemärkt förbi. Jag vill kunna erbjuda dig en fristad utav ord. Mina tankar utgör den vardag jag lever i och nu är även du en del av den, jag vill lära känna dig, höra din historia, upptäcka att vi är mer lika än vad vi tror.


Det som fick mig att börja skriva var känslan efteråt, den stunden där man känner hur alla överflödiga känslor vandrat från hjärtat, ut i handen och ned på pappret. Handen nära hjärtat kallar jag det, att ens känslor så lätt kan sättas på pränt. Varje gång jag skrev ner något nytt så upptäckte jag att jag gång på gång skapade dikter, dikter som skiljde sig från varandra men som ändå hörde samman. Därifrån fortsatte det. Jag skapade nya betydelser för varje ord, kombinerade små uttryck som aldrig satts sidan om varandra. I grund och botten är jag en väldigt djupt känslomässigt förankrad person, detta gör att jag skapar unika känslor för varje människa som kommer in i mitt liv - varje person har sin alldeles egen känsla som stannar kvar även när personen fysiskt sett försvinner. Alla dessa känslor gör mig överflödig i mitt tänkande, jag har svårt att ta vara på mig själv och kan inte fungera ordentligt om jag inte får skriva ner dem. Dikterna hjälper mig att sålla bort allt det som saknar betydelse och behålla de enstaka känslor som jag värderar högre än annat - kärlek, trygghet och lugn. Jag är alltid på väg någonstans, stannar aldrig upp för att tänka efter och ta in alla intryck runtomkring mig. Det gör att kroppen alltid känner en slags oro, en oro om att inte hitta en fristad där sinnet får vila. I dikterna har jag hittat min alldeles egna fristad, min egen terapi, som gör att jag kan finna lugn i de mest stressade situationer. Sedan den dagen jag började skriva mer kontinuerligt har jag blivit en mycket mer harmoniskt människa, och jag tar nu vara på mitt liv på ett helt annat sätt än innan.


Jag vägrar att tro att jag är den enda som går till dikterna när själen behöver ro. I dagens informationssamhälle behöver var och en hitta något som tar oss bort från hysterin kring världens alla problem. Jag säger inte att vi ska sopa problemen under mattan, men alla behöver en paus då och då. Dikterna har räddat mig ifrån mig själv många gånger och jag vet att dem kan göra det även för andra, jag vet att dikter man kan relatera till gör att problemen känns mindre påträngliga. Varje människa tolkar en dikt annorlunda, men ändå kopplar den oss samman. Människor runt om i världen skapar en slags gemenskap där alla är deltagande i ett nätverk utav ord och känslor. Vemsomhelst kan skriva dikter och vemsomhelst kan läsa dikter. Det krävs inget utav den människan som vill dela med sig utav sina känslor, inte heller av den som vill ta emot någon annans budskap. Ålder, kön, hudfärg, bakgrund - det kvittar! Det är vad som finns under ytan som räknas, vad man förmedlar genom sina ord. I dagens samhälle där information finns i överflöd glöms det diktade ordet bort i skuggan av alla de tragedier och samhällsbetingade frågor som cirkulerar. Ord som funnit i hundratals år, och satt fingret på känslor man inte kan beskriva, får substitut och försvinner. Vi behöver orden, de hjälper oss med så mycket utan att vi egentligen vet om det. Även om dikter är just ord så skänker de känslor till människor som inget annat kan göra, man börjar hysa kärlek för språket och vill inte leva utan det. Orden kan skänka trygghet och gemenskap till dem som känner utanförskap, hjälpa sörjande, räddar blygas tungor från att knyta sig, beskriva känslor som inte kan sägas med endast ett ord.


Jag tror att även om dikter just bara är ord, så kan de bringa lugn till människor bara dem ger dem chansen till det. Om dikten uppskattas ger den tillbaka när man förstått dess innebörd. Det är en meditation för själen.

- Sara


RSS 2.0