Don't you wanna stay here a little while?

Efter en helt underbar helg kan man inget annat än bara lyssna på musik och njuta av livet. Ikväll är jag ledig. Imorgon börjar tentaplugget.


..

Jag har aldrig varit bra på att dejta, inte efter samhällets normer iallafall. Det hela med uppvaktandet gillar jag, men sen tycker jag att allt går så långsamt, och varför ska det finnas regler för när man ska göra vad? Därför försöker jag ha lite annorlunda dejter, och definitivt inte hamna på en middag med efterföljande bio. Igår blev det halvt klyschigt med drinkar på Hard Rock Café. Men det gick över förväntan och sällskapet kunde jag inte heller klaga på. Speciellt inte eftersom han varit den som tvingat mig att slå på sandsäckar dom senaste månaderna. Men som tur är har min hatkärlek gentemot honom inte varit särskilt stor, och numera är den mest en slags genuin glädje. Kanske blir det något där, kanske inte, men vi ser till att ha trevligt medan vi långsamt bestämmer oss. Dessutom, det är aldrig fel med fler vänner vars sällskap man njuter av. Så när kampsportsmannen nu visat mig sin värld ett bra tag, blir det dags för mig att visa honom min hästvärld.

Cover à la Neon Trees


Blow the candles out


Squint, and it will all be clear

Vem visste att glädjen över en spontan böghög skulle få säkerhetsvakterna att komma halvt springandes med alkoholmätare. Men vi hade kul iallafall, även om incheckningen bara var två meter bort, så kom den inte precis mycket närmre efter vår lilla kärleksförklaring till varandra. Så kör vi vårt eget race, festar, skrattar och väljer att vända vår lilla motgång till en medgång. Vad sägs om shotrace på metron? Biljard in på småtimmarna? Överösas med ubåtar? Avvärja killar som mer eller mindre återgått till grottmansstadiet? Välj inte en, ta dem alla!

Dear Danes


Så länge har jag försökt att beskriva min syn på danskarna för andra, men utan att komma fram till någon bra formulering. Och så idag trillade jag över denna artikeln i Scient idag. Perfekt! Precis så här är det ju!


Dear Danes
So we meet once again!
by Madhura Mukhopadhyay, Human Biology, KU


Apparently, my last article describing how completely
unique the Danes are was not enough for you, and now
you want to fish for some more.. er.. compliments!

So here I am at my desk, while the annoying January
rain lashes against my window. Tell me something,
how do you manage to live through the winter year
after year? I know the summer is glorious with its
golden sun and warm breeze. That's the image that
got me through the winter.

GET OWER IT WOMAN
Yes, the weather is rather a stereotypical subject to
start a conversation with, but believe me, I can go
on for hours about the Danish weather. It just seems
to read my mind. If I decide to go out wearing sneakers
instead of boots, suddenly there will be buckets of
rain pouring out of the sky. If on one of those rare
sunny days, I leave my heavy winter coat and cap
at home, the wind will achieve cyclonic speed. It is
purely devilish! When I open my mouth every so
often to wail about the rain or the snow, I get looks
from the Danes which clearly send the message
home "Get over it woman. Complain or not, it is
always cold until late March." But you see, it is not
always cold in March. Kolkata, the city in India I'm
from, enjoys the glorious golden weather all year
round. So being the sun and shine person that I am,
I am allowed to complain.

JOGGING IN -10ºC
By the weirdest image that pops into my mind when
I think of the Danish weather is that of the joggers.
I've seen them running around in the rain, in the
street and even during those days with heavy
snowfall.

Last Christmas I visited Warsaw and during one of
the sightseeing trips, the temperature plummeted
down to around -10ºC during the day. The only
person on the street apart from me was a solitary
jogger. I was convinced and still am, that he was a
Dane ´holidaying´in Poland. Great danger shall
befall thee, if thou shall dare to separate a Dane
from his jogging shoes!. Or something similar!

CARROT GUZZLING WOMAN
Now if you are still not convinced that Danes are
indeed the most health conscious population on
the planet, let's dangle the familiar orange vege-
table in front of you. Ah, how exciting! Frankly,
carrots are a vegetable we (and I speak for most
of the world) truly hate. Yet, I find the Danes
completely addicted to them. At one KU event, they
served us boiled potatoes and carrots (which were
the size of my pinkie) as snacks. I still wonder if
they really were snacks or just table decorations.

Yous would think that after all the running and
health food addiction; every Dane should be as
sturdy as a horse. Well this winter, my class-
mate had the flu, ear infection and a broken rib.
To top it off yesterday, she tripped and fell and
hurt herself again. Way to go my friend!

When I think of myself in a predominantly Danish
crowd, I stand out like a flourescent light bulb. As
an Indian, I love bright colours and readily incorp-
orate them in my wardrobe. So the other day while
I was walking near Kongens Nytorv in an orange
sweater, I realized that I was the only person for
miles who was not wearing black.

If I imagine myself in Denmark five years from
now, I see a carrot guzzling woman wearing
black from head to toe. But there is a confession,
the day I boarded the flight from Warsaw to
Copenhagen and heard fellow passengers speak
Danish, my joy knew no bounds.

Så længe mine danske venner.

Bowling, masker och virret som följer

Jag hade aldrig kunnat tro att bowling skulle ge mig träningsvärk. Var det mina exellenta moves som orsakade det, eller en väldigt otränad kropp? Men jag vann två rundor. Alltså kan det inte ha varit helt fel. Det var att fira farmors 70-årsdag som stod på agendan, vilket innebar att äta ihop med släkten, slänga tunga klot och fascineras över att jag faktiskt gillar min kusin som har blivit världens charmtroll. Men ännu hade jag inte på känn att det skulle straffa sig när jag vaknade imorse. Nejdå. Det blev en tripp till centralen för att möta upp med kusinen, åka till min lägenhet, bli klippt och börja förfesta. Sminket skulle på, håret fixas och peppningen inför Copenhagen Masquerade startades med Sabai. Målet om att vara där innan tolv uppfylldes inte helt. När klockan blivit ett var det en påbörjad bussresa ner till Nationalmuseet, sedan ett lyckat försök att hitta rätt från hållplatsen. Dock var det svårare med en bankomat. Fast efter ett par rundor upp och ner för samma gata så hamnade vi på rådhusplatsen och där fick vi vårt byte. Men inte förrän efter uttrycket "Tänkte du på Kempe eller?" hade myntats. Att använda sig av Maps i telefonen är svårare än vad man tror. Speciellt om man läser kartan på fel håll. Så när den lilla visaren nuddade tvåan, då kom vi in på festen. I ett virrvarr av människor som gömde sina ansikten bakom masker dansade vi. Beat efter beat, låt efter låt. Rytmer som pulserade genom kroppen och refränger som var tvunga att sjungas med i. Vi stötte på tre herrar som inte hade något särskilt i skallen, och inte heller hörde vi vad dom sa. Ändå fortsatte dom att försöka hålla igång vår väldigt ytliga konversation. Andra försökte att snurra runt med oss på dansgolvet och vi kunde inte låta bli att skratta lite hjärtligt åt deras engagemang. Så plötsligt tystnade musiken och vi insåg att vi dansat bort småtimmarna och festen hade slutat innan vi var redo att gå hem. Precis som resten av alla andra flottsuktande nattvandrare hamnade vi på Donken, åt våra efterlängtade burgare, tryckte i oss halvgamla pommes och klagade över att colan smakade utspädd. Och så pekade vi och fnissade åt alla som somnat med huvudet på en burgare. En resa hem, en väldigt skön säng, och insikten att jag skulle börja jobba om sex timmar. Så det gick att somna trots min sängkamrats väldigt höga snarkningar. Dessutom gav jag nog igen när mitt alarm ringde om och om igen ett par timmar senare. Träningsvärken hade infunnit sig och att lämna sängen var helt klart inte alternativet jag helst velat satsat på. Det blev en seg bussresa ut till Gentofte. Utrustad med solglasögon och längtanen tillbaka till sängen. Lyssnandes på musik som ändå fick mig att vakna till liv och känna att denna söndagen var inte så hemsk trots allt - I wanna motherfucking rock your world


It's guy love

I would catch a grenade for you. Helt klart romantiskt. Men om man, som jag, sett Jersey Shore x antal kvällar i rad, då får ju grenade en lite annan betydelse. Alltså sjunger Mr Mars att han skulle ta en grenade för sin polares skull, men tjänsten kommer inte återgäldas. Obesvarad guy love helt enkelt. Så känns plötsligt hela "kasta sig framför ett tåg" lite drastiskt. Och om man inte vet vad guy love är, så förklarar Turk och JD det alldeles utmärkt :)


The square root of 69 is 8 something, right?So I surrender
To every word you whisper
Every door you enter
I will let you in

Hey, boy, I really wanna see you
If you can go downtown with a girl like me
Hey, boy, I really wanna be with you
'Cause you my type oh na na na na


I just haven't met you yet

Hur många gånger det än görs, så är det svårt att välja bort en människa ur ens liv. För varje gång jag gör det så känner jag mig lite mer som Grinchen, även om jag vet att jag gör det för mitt eget bästa. Jag vet hur kärlek känns, jag vet hur det är när förälskelsen sköljer över mig. Och jag kan verkligen inte nöja mig med något mindre. Även om det gör mig till någon som jag egentligen inte vill vara, någon som sårar människor som inte förtjänar det. Om och om igen dras jag tillbaka till samma utgångspunkt och därifrån får jag återigen arbeta mig uppåt. Men varje gång så provar jag att ta mig i en annan riktning. För att se om det gör någon skillnad. Och det gör det. Kanske inte alltid den skillnaden som jag helst önskar, men närmre mitt mål kommer jag ändå. Tyvärr kan jag inte alltid kalla mig oskyldig när det kommer till andras brustna hjärtan, men dem kan inte heller uteslutas när mitt hjärta får sig en törn. För hur vi än gör så sårar vi varandra med våra halvhjärtade försök efter lycka. När vi inte längre letar efter Mr Right, utan istället hittar vi Mr Right Now. En mindre finslipad version utav det önskade. Någon som kan ge oss lite av den uppmärksamhet vi önskar, men inte i närheten av den sanning vi egentligen behöver. Så när jag idag igen valde att utesluta någon ur mitt liv, att placera den i den yttersta delen utav vännerfacket, så gjorde jag det med vemod och lättnad. När jag finner mig ett steg längre från den där tryggheten, så kommer jag även ett steg närmre den. För genom att välja bort det som inte stämmer ger jag mig själv en chans att hitta det som gör det. Och det kan verkligen inte kallas fel. Trots att handlingarna på vägen dit ibland kan verka tvivelaktiga.RSS 2.0