A.I.

David is 11 years old.
He weighs 60 pounds.
He is 4 feet, 6 inches tall.
He has brown hair.

His love is real.
But he is not.

A.I.
Artificial Intelligence

Herregud!, vilken bra film! Länge sedan man såg något som är av dess like.
Grät till och med (och då flera gånger), så det var verkligen något speciellt
jaaaa.. Måste köpa den till min dvdsamling  =)
 

Come away O human child
To the waters and the wild
With a fairy hand in hand
For the world's more full of weeping
Than you can understand.

Hon kommer från främmande vidder

Där svart är vitt, där mitt är ditt
Där det tydliga mist sin form


Varandras motpoler, det är vad vi är.
Desto närmre du försöker komma,
desto längre bort tvingar jag dig.
Du tillhör inte min värld
så försök inte att komma mig nära.
Frihet är vad jag vill ha och behöver,
den enda gåvan du kan ge mig.

Hur kommer det sig att man inte inser
hur fel allt varit förrän man har tagit sig ur det?
Att stå med facit i handen känns svårt,
för hur kunde man vara så blind?
Jag var kär det erkänner jag,
men jag måste också ha självkännedomen
för att veta när det inte är så längre.
Någon gång måste man bryta,
idag blir dagen för mig..
Man vet inte vad man förlorar förrän man mister det,
men jag överlever. Mitt hopp tog slut idag.
Jag ska inte ha en wall of shame,
ingen voodoo-docka eller sparade sms.
Det enda jag ska minnas är tre bokstäver.

 Jim

Sensommarens död

Do you believe in life after love?
I can feel something inside me say
I really don't think you're strong enough, no

Ja nu är det snart dags att sätta på sig de svarta dräkterna, slöjan och lackskorna. Dags att ta farväl av sensommaren som nu sakta dör för detta år. Kvar blir de kalla och hårda vindarna som lämnar oss huttrande vid busshållsplatsen där vi drar jackan tätare omkring oss och våra kläder som aldrig är tillräckligt varma. Men hösten har något mystiskt över sig, något som väcker förhoppningar och ambtioner som man sedan länge trott varit förlorade. För mig betyder hösten min födelsedag, ja den 14e november kommer allt närmre =) Nytt på listan är att det även är samma dag som mitt kunskapsprov för B-körkort äger rum ^^ Så mitt höstlov kommer nog mestadels bestå av körkortsteori =P Och kanske en liten halloweenfest eller två..

För att hålla gnistan igång under denna grå årstid kan man gå på bio och fika i timvis på Espresso House xD  Gjorde detta med söta lilla Carro min igår. Gud vad jag älskar kvällarna i Malmö! - atmosfären, människorna - detta är mitt själsliga hem.. Men så som kvällarna tar slut, gör även min ledighet. Helgen börjar att sina bort och jag måste tyvärr ta tag i alla de läxor som ligger på hög och väntar på att bli gjorda. Även om det är mycket att göra och på lite tid, så trivs jag väldigt bra i skolan och vill inte missa en dag utav den.

Vissa är inte normala helt enkelt.. =P

What am I supposed to do,
Sit around and wait for you
Well I can't do that
And there's no turnin' back
I need time to move on
I need love to feel strong
'Cos I've had time to think it through
N' maybe I'm too good for you

Ingenting

On the road to safe
I kinda tripped along the way
It just seemed like a nasty hassle
The path was greener on the one less traveled
That's where I remained

Inget går som det ska och det finns ingen annan att klandra än mig själv. Att försöka bygga upp en tillvaro perfekt för mig och alla andra går helt enkelt inte, och jag får offra det som är mig kärt i slutänden. Igår var första gången någonsin jag grät mig till sömns och idag är jag som ett tomt skal. En zombie som vandrar runt med ett påklistrat leende för att inte belasta omvärlden med mina problem. Inget varar förevigt och detta sörjer jag . Vad är meningen med att satsa allt om man ändå in får behålla det livet ut?

But the paint on me is beginning to dry
And it's not what I wanted to be
The weight on me
Is hanging on to a weary angelI feel better when I paint my days
With purple seas
And left out greys
Strange is just a different point of view

Jag vill ha en anledning att fortsätta, något som gör mig glad. Hästar, musik, vänner, shopping och frukostar på Espresso House. Det som påminner mig om mitt liv, det riktiga livet jag valt och inte den fantasin jag letade efter.

But the paint on me is beginning to dry
And it's not what I want to be
So wait on me
Wait on me

Men mest av allt, vill jag nog ändå ha dig. Man saknar aldrig något lika mycket som när man förlorat det.

You should see

Poledancing

I'm feeling weird I say
something's going on
but not in love I know
that's for sure
Poledancing är vad jag nu vill prova på, men hur ska jag hitta ett ställe som har dessa lektioner med detta på schemat? Någon som vet? Vet att det finns ett ställe i Stockholm, men lite svårt (och dyrt!) att pendla från Malmö varje vecka. Stripaerobic vill jag oxå prova på, men då kan man ta hjälp av Carmen Electra och hennes instruktionsdvd. Dags att börja använda sig av det kära google och leta rätt på dessa smaskigheter ^^ Och för den som inte vet, nej detta är inga utbildningar för hur man blir en bra strippa, utan dans som tränar hela kroppen och som man kan använda på dansgolvet. Fast det går ju att använda i andra sammanhang oxå om man vill.. ;)

I just don't know what to do with myself
I don't know what to do with myself
movies only make me sad
parties make me feel as bad
cause I'm not with you
I just don't know what to do

Jag vill, jag vill, jag vill!!

I wanna do what I was born to do
dance all night long
the music moving my body
with you by my side

Usch, 17 år är verkligen ingen bra ålder! För gammal för att gå på "16-årsdisco" och för ung för att gå in på en bar. 67 dagar kvar nu, sen jävlar ska det festas =D  Hur kommer det sig att inget finns för den som just är 17? Jag menar, aldrig i livet att jag går ut för att dansa på ett ställe där 14-åringar kommer in. På samma sätt som att jag inte vill låna ett fejkleg för att komma in när det är 18/20-gräns. Respektlöst mot dem som faktiskt har åldern inne, det finns ju en anledning till att åldersgränserna uppkommit. Men för att slippa dilemmat med att vara född sent på året, tycker jag att det ska vara 89-gräns på dansställena i år istället för 18, man kan få gå ut med jämnåriga men man behöver ju inte dricka (a).. Dessutom är drinkarna oftast så pass dyra att man inte köper så många och hellre förfestar rejält innan. Dock behöver det inte vara så hårt att man blir en neandertalare och varken kan prata eller gå rakt, sånt är bara sorgligt. Speciellt under Malmöfestivalen får man se många sådana fall och lovar sig själv att aldrig mer dricka, men vad händer? Jo, någon trevlig typ som man träffat förr kommer fram och bjuder en på dricka, och bam så är man helt väck för resten av kvällen. Det är som sagt sorgligt, jag var sorglig, ännu en neandertalare på Malmös gator, dansandes över golvet på dansbanan med en förskräckt kille som man skulle lära foxtrot i släptåg. Inga minnesluckor tack och lov!, men att helt tappat förståndet är inte något man är stolt över i efterhand. Detta tillsammans med insikten att man var så pass korkad att dricka något man inte visste vad det var.

Det enda som verkligen känns bra just nu är ridningen, jag är på väg någonstans!! =) Målet för denna terminen är så klart att komma med i ungdomslaget, så på med hjälmen och rid utav bara den. Förvänd galopp, öppna, sluta, piaff, passage, ja allt ska komma på plats så småningom. Nästa vecka är det hoppträning som gäller, och då ska Valle och jag visa vart skåpet ska stå! ^^

Valentino "Valle" och jag

Finally

Jag fick min höst som jag önskat, ja eller iallafall imorse =) Lätt duggregn som så skönt svalkade men inte blötte ner. För att komplettera detta ytterligare gick jag till Espresso House och köpte varm choklad till bussresan ut till Vipan. Kan säga att både Lolli och Miia blev glada när de fick varsin pappersmugg med denna brygd. Därefter har dagen bara flutit på, men bytt ut sin gråa skepnad mot stark sol och värme. Näst intill en perfekt dag om jag får säga det själv ^^ Övningskört utan större problem och alla läxor klara. Verkar som att helgen ska ägnas åt avkoppling för en gångs skull. Är extremt sugen på en liten utflykt, men alla kandidater till det är tyvärr upptagna..

Har bestämt mig för att bli olyckligt förälskad  xD  Att ha känslor för någon men att inte behöva ha ett ansvar gentemot den. Bra idé eller vad? =P Haha.. Men Lolli har dock ett bättre förslag - Ice Queen! - noll känslor, noll ansvar. Fast man måste ju ha lite i sin vardag anser jag ^^

To be continued...

Autumn

I sense Autumn coming on
The mist has hung low all day
Small birds gather on the wing
Preparing to make their way.

The trees begin to show
A trace of brown among the green
Bringing back the memories
That only you and I have seen.
:::::
:::::
NU är det höst, eller ja iallafall för ett par dagar, sen kommer sommaren igen och spökar. Är jag den enda som faktiskt gillar hösten med sina gråa nyanser och lite ruggigare dagar? Att få krypa upp i soffan med en varm kopp choklad och kolla på film i mängder. Mmm.. Varma filtar och brasan igång, redan nu kan jag känna värmen från elden ^^  Bussresor där man ser hur det mjuka regnet rinner ner för rutan medan stämningsfull musik spelas i lurarna. Usch, jag längtar faktiskt lite nu när ämnet kommer upp. Har faktiskt redan inhandlat min första mössa för säsongen (veckor sen egentligen, HM är alltid ute i så god tid), bara vantar och halsduk som saknas =)

Ja idag är faktiskt en speciell dag, mammsen fyller 43 år =D Och en god dotter som man är så överraskade man så klart med en ros och belgisk choklad ^^ Den riktiga presenten har man köpt ihop med storasyster, så den ges inte förrän till helgen på släktkalaset.

:::::
:::::
I sense Autumn coming on
The sun sinking red and deep
The fires burning in the fields
As late Summer falls asleep.

The leaves begin to scatter
As the North wind calls their name
Folding gently back into
The silent earth from which they came.

Schack Matt


I don't know what it is that makes me love you so
I only know I never want to let you go
'Cause you started something, can't you see
That ever since we met you've had a hold on me


Att plötsligt inse att ens så kallade verklighet inte längre stämmer
är verkligen skrämmande.
Jag? Kär?
Det kändes aktuellt för så länge sedan,
men hade aldrig kunnat tänka mig att det skulle hända nu.
Hur ska jag kunna förklara detta?
Något så idiotiskt som ändå aldrig kommer att gå i uppfyllelse.
Jag hade min chans och förstörde den, en ny kommer jag inte att få..
Vad väntar mig imorgon? En dag av längtan, besvikelse eller uppgivenhet?
Osäkerheten bränner och känslan av maktlöshet gör mig rädd.
Jag vet inte vad nästa drag är och det är inte min tur att flytta pjäsen.

Schack Matt


It happens to be true
I only want to be with you

RSS 2.0